Pályaválasztásban egy kis segítség?
18 éves lány vagyok,jelenleg közgázba járok de a matekhoz,reál tárgyakhoz semmi érzékem.
ellenben nagyon jól megy a nyelv,ha tehetném angoltanárnak mennék.
de sajnos fősulira nincs pénz,nem tudnék bekerülni államira.
OKJ-s képzésekben gondokozom,a legjobban a fodrászat vonz,de anya erről is le akar beszélni,mert nincs pénz a tanműhelyi gyakorlatra.
ami még tetszene az a rendezvényszervezés,de arról is lebeszéltek.
szerintetek mit tanuljak?
első vagyok:)
ismerős a szitú :) mintha csak 11 éve uez történt volna velem!
hát Okj-sból dunát lehet rekeszteni... marketing, könyvelő, ....vendéglátás, szálloda.... turizmus. rendezvényszervezés.. ha nincsenek ilyen kapcsolataid akik utána felvennének dolgozni is akkor felejtsd is el!!! egyvalamit tudsz megmondod a szüleidnek hogy szeretnél külföldre menni munkát szerezni és így a nyelvtudásodat is megalapozhatod! talán még ez egy járható út. ? nem tudom?!
Az alapvetően jó gondolat, hogy nem erőlteted az egyetemet, főleg nem a humán irányt. Egyetemből csak műszakinak van értelme jelenleg. Bár az hogy nem vennének fel államira hülyeség, mivel még min. 1 éved van az érettségiig, és a középiskolás tananyagot néhány hónap alatt meg lehet 5-re tanulni akárkinek, csak kell foglalkozni vele minden nap jó pár órát :) És akkor nem hogy állami szintet el lehet érni, hanem még 1 jó egyetemre is be lehet kerülni.
Az okj-vel kapcsolatban: ne hagyd magad lebeszélni. Ha szeretnél fodrásznak menni, akkor csináld végig. Itt a nyár, dolgozzál, tedd félre a pénzt. És még az okj előtt is lesz min. 1 nyár (nem tudom mikor érettségizel), szóval 2 nyár alatt biztos, hogy össze tudsz szedni elég pénzt bármire is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!