Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Óvónő szeretnék lenni. Ha...

Óvónő szeretnék lenni. Ha tudsz, válaszolnál nekem pár kérdésre?

Figyelt kérdés

Tehát :) Óvónéni szeretnék lenni, 14 éves lány vagyok :D Most ősszel fogok menni egy 4 évfolyamos gimnáziumba, ahol megkapom az emelt szintű érettségit + nylevvizsga + ecdl.

Ezek után a kereskedelmi iskolába menjek ilyenféle szakra, vagy tanuljak tovább fősulin/egyetemen?

És ha fősulin/egyetemen kell tovább tanulnom, akkor még is melyikben? :D

Egyébkén jó állás ez, amit 'kigondoltam' magamnak? Szeretem a gyerekeket, szeretek velük foglalkozni, türelmes vagyok.

Egy ilyen dolgozó körülbelül mennyi fizetést kap? Vagy mire én odajutok, addigra ki tudja?! :)

Köszönöm, hogy segítettél :) :D

2011. máj. 29. 20:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Emelt szintű érettségi + nyelvvizsga + ecdl vizsga tök fölösleges egy óvónőnek.

Ezt gondold át jobban.

2011. máj. 29. 20:25
 2/20 anonim ***** válasza:
59%

"emelt szintű érettségi + nyelvvizsga + ecdl"

Na igen, ezeket csak úgy hozzád vágják :D

Mire odakerülsz, egy párszor még változik vélhetően a továbbtanulás menete. Jelenleg az ecdl-nek semmi, de semmi értelme. Kevésbé okos emberek lobogtathatják, hogy nekik van, de semmit nem ér, kidobnak rá egy csomó pénzt.

Az emelt szintű érettségi addigra reális, hogy kelleni fog bármiféle továbbtanuláshoz, barátkozz a gondolattal.

Nyelvvizsga mindig, minden körülmények között (ha-ha-ha) jól jön, lehetőleg minél többet gyűjts be.

Jelenleg kötelező egy magyar érettségi, illetve mellé választható biosz, matek, töri, vagy egy idegennyelvi érettségi. Ezek közül hajts egy párra rá inkább, ha óvodapedagógus szeretnél lenni. Óvodapedagógusoknál nincs olyan őrült nagy ponthatár, de attól még nem baj, ha jól tanulsz, úgyis sokat változol még addig.

2011. máj. 29. 20:27
 3/20 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Amúgy tudom, hogy az ecdl nem sokat ér, de ezt ebben a suliban le kell rakni.

Várom a további válaszokat! :)

2011. máj. 29. 20:32
 4/20 flora08 ***** válasza:
100%
Én is óvónőnek tanulok, SZTE-n. Az emelt szintű érettségi szerintem tökfölösleges, mert amikor én felvételiztem 2010-ben, 288 volt a ponthatár, ennél sokkal több pontom volt, pedig én sem emelteztem. Nem értem miért szeretnél kereskedelmi suliba menni, az óvónőséghez nem ez kell. Itt Szegeden a JGYPK-n színvonalas az oktatás, én csak ajánlani tudom, de ez attól is függ, hogy hol laksz. A második félévtől már van kötelező gyakorlat. Én gimit végeztem, tavaly a magyar kötelező felvételi tárgy volt. Utána kell nézni, több egyetemen és fősulin is van óvodapedagógus szak. Jól gondold meg, mert nálunk már az első félévben többen abbahagyták, nem azért mert nehéz, hanem azért, mert rájöttek, hogy nem érdekli őket ez a szakma, úgy pedig nincs értelme az egésznek. Remélem segítettem:)
2011. máj. 29. 21:04
 5/20 anonim ***** válasza:

Jelenleg alkalmassági vizsga is kell hozzá, ének, beszéd, és testi. Tudtommal :) Ezt még ahogy néztem ( elég felületesen ugyan) nem írta senki.

Keresni jelenleg nem sokat lehet vele, de akinek tényleg ez a hivatása, és úgy érzi ezt szeretné csinálni, annak jó.

Amiket írtál, tényleg feleslegesek hozzá, de nem baj ha lesznek... Veszíteni nem veszítesz semmit.

2011. máj. 30. 11:28
 6/20 A kérdező kommentje:

Ének?! :o:o :D

Miért fontos az? Énekelni egy óvónénis szinten mindenki tud, nem? :D

Köszi szépen mindhármótoknak :))

2011. máj. 30. 19:00
 7/20 A kérdező kommentje:
Jobban mondva négy, az elsőt nem láttam :P
2011. máj. 30. 19:00
 8/20 anonim ***** válasza:
Nagyon is fontos, a gyerekek ilyenkor tanulják meg teljesen tisztán kiejteni a hangokat, ekkor tűnik el az """aranyos""" (rühellem a gyerekeket) selypítés, raccsolás.
2011. máj. 30. 19:31
 9/20 anonim ***** válasza:
Azért fontos, mert a gyerekeknek énekelni kell megtanulni, és azt egy rossz hangú embertől nehezen lehet. Én most voltam ilyen alkalmasságin, 26-án, és nagyon is komolyan vették. Úgyhogy, ha nem tudsz énekelni, és szolmizálni, és mondjuk furulyán vagy valami egyszerűbb hangszeren játszani, felejtsd el. Nem viccből mérik fel az énektudást.
2011. máj. 30. 22:29
 10/20 flora08 ***** válasza:
Tegnapelőtt 21:04-es vagyok, (SZTE-es) igen, elfelejtettem leírni az ének-tesi és beszédalkalmasságit. Nekünk is kellett, a tesit annyira nem, de az éneket és a beszédet tényleg nagyon komolyan vették. Az is jó, ha tudsz furulyán, mert később már az énekvizsga része lesz és nem csak bocibocitarkát kell eljátszani, hanem komolyabb darabokat... én már tanultam előtte, így könnyebb volt, de aki most kezdte el, hát, elég nehéz volt megtanulnia egyedül.
2011. máj. 31. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!