Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » NYELVVIZSGA! Válaszolnál? (lent)

NYELVVIZSGA! Válaszolnál? (lent)

Figyelt kérdés

Angolból és németből is középfokú nyelvvizsgát szeretnék tenni, de nem tudom melyik típust válasszam.

Leírnátok ti melyiken voltatok és hogy milyen tapasztalataitok vannak? Ajánljátok-e vagy sem?

Nagyon sokat segítenétek! :)

2011. ápr. 9. 14:17
 1/7 anonim ***** válasza:

ECL-en voltam, az bejött, a magnója kicsit szívás, de a többi viszont olyan jó, hogy kompenzálja.

A TELC-et szokták még ajánlani, szerintem németből arra megyek, meg lehet, hogy angol felsőre is (erre idén). Még nekem a DEXAM szimpi. :)

Ha olyat akarsz, ami nem könnyű, akkor Cambridge angol.

2011. ápr. 9. 15:06
 2/7 anonim ***** válasza:

www.nyak.hu

www.studentweb.hu

Ezeken a honlapokon megtalálod az összes akkreditált vizsgát, ismerkedj meg velük. Itt a fórumon minden második kérdés hasonló kéréssel íródott, olvass vissza egy kicsit...

Szó esett milliószor az 1- és 2nyelvű közti különbségekről, a társíthatóságról, a rövidítésekről, a típusfeladatokról, szóval már tényleg mindenről :D

2011. ápr. 9. 19:23
 3/7 anonim válasza:
ECL-en ugye nem lehet szotart hasznalni a szovegforditasnal?
2011. ápr. 11. 17:38
 4/7 anonim ***** válasza:

ECL-en nincs fordítás, mivel egynyelvű!!

Szövegértés, levél, magnó és kommunikáció van, egyik résznél se használhatsz szótárt vagy bármi egyéb segédeszközt!

Fordítás csak a kétnyelvűekben van (ITK Origó, BME, Pannon, TársalKODÓ, EURO...)

2011. ápr. 11. 18:42
 5/7 anonim válasza:
es az egy nyelvu nyelvvizsgaért(B2) is jar a felvetelinel az 24 pont?
2011. ápr. 12. 18:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Persze, h jár érte pont! Ugyanaz a megjelölése is (B2), sokan azt se tudják, h 1- vagy 2nyelvű vizsgájuk van, hol vizsgáztak meg ilyenek. A munkáltatók sem nézik meg, és felvételin is mindegy hol csináltad, a lényeg, h legyen. És az sem baj, ha az írásbelit itt, a szóbelit ott tetted le, mert bármelyik összevonható bármelyikkel, egyetlen kikötés van: akkreditált legyen!

www.nyak.hu

2011. ápr. 13. 10:30
 7/7 anonim válasza:

Angol közép írásbelire nagyon tudom ajánlani a DEXAM-et, a legtöbb embernek, aki kicsit készült rá, elsőre megvan. Nekem különösebb felkészülés nélkül, magántanár nélkül lett meg elsőre, mikor érettségire is készültünk. De az sem volt olyan intenzív.

A szóbeli részét nem tudom, mert az páros és kicsit más rendszer, mint a "szokásos".

Remélem segített.

Sok sikert!

2011. máj. 4. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!