Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most mihez kezdjek? úgy érzem...

Most mihez kezdjek? úgy érzem ez egy tévedés.

Figyelt kérdés

Most vagyok 10. osztályos, nyelvi tagozatra járok a helyi gimiben. Eddig is sejtettem, hogy semmi sem lesz belőlem, de ma végképp alátámasztódott. A tanáraim közül szinte mindenki lenézi a humán beállítottsággal "megáldott" emberkéket(mint pl. engem). Nem vagyok jó fizikából, kémiából, matekból(mármint ha kb 2X annyi időt fektetek bele mint egy reálos beállítottságú, akkor írok max egy 3-ast, de igazából csak kényszerből tanulom, nem élvezetből) Nagyon szeretem az angolt, voltam versenyen is idén, és jó helyezést értem el. A probléma, hogy bár az osztályban én vagyok a legjobb angolból, nagyon félénk vagyok..nem szívesen emelem fel a hangom, órákon tudom az összes megoldást, de inkább csöndben maradok, és hagyom, hogy a többi 'okoskodjon'. Elegem van már...úgy érzem, hogy nem becsülnek meg...és a jövőben még csak ennyire sem fognak. Szinte minden tanár a műszaki pályát nyomatná, és egyértelmű, hogy én arra alkalmatlan vagyok.:( Fel kellett venni faktokat, ami jövőre +2 órát jelent majd, én az angolt és az informatikát választottam. Mit kezdhetnék én majd ezekkel a jövőben? Nem tudom miért, de engem vonz az újságírás, és a riporterkedés, utóbbi azért, mert imádok kiselőadást tartani, igen fizikából is, bármiről lehet szinte szó, én megtartom. Nagyon szeretem az ilyen dolgokat, ahol elő lehet adni. Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy én egy felesleges ember vagyok a világon...nem milliomosnak készülök, egyszerűen csak jól megakarok majd élni, családot nevelni, boldog kapcsolatban élni, hisz szerintem mindenki ezt akarja...de nekem úgy érzem semmi sem fog összejönni:( Arra kérnélek titeket, hogy ne szóljatok be, mert azzal nem segítetek a tanácstalanságomon, a kérdésem az lenne, hogy mégis mit kezdjek magammal? már itt kérek segítséget, szüleim, barátaim, tanáraim meg főleg nem segítenek. Mit ajánlanátok nekem? milyen képzést, vagy szakot? Előre is nagyon szépen köszönöm minden kedves hozzászóló segítségét!

17/L

2011. máj. 26. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Elég sz@r suliba járhatsz, ahol az emberek egyéni tehetségét, érdeklődési körét elnyomják/lenézik. Nincs azzal semmi baj, hogy humán az érdeklődési köröd, csak manapság divat lenézni ezt az irányvonalat, pedig megvan a maga haszna a társadalomban. Ne vedd magadra, amit mondanak, tarts ki a terveid mellett.

2. "Nem becsülnek meg" - ehhez viszont te is kellenél. Ne félj megmutatni mit tudsz, mert akkor soha senki nem fog észrevenni. Felsőoktatásban meg pláne - ha nem mered megmutatni a tudásodat, egyéniségedet, elveszel a több száz hallgató között. És ez az újságírói pályára fokozottan igaz - ott számít csak igazán!.

3. Ha valüban újságíró/riporter akarsz lenni, ahhoz kapcsolódó szakot végezz, amiről írni akarsz majd (pl. politika, gazdaság stb. - nem tudom, téged mi érdekel). Mellette mondjuk újságíró OKJ /semmiféleképpen ne komm.média szakra menj/

2011. máj. 26. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Olyan szakmát akarsz, ahol elő kell adni de az osztályban nem nyitod ki a szád? Hát ezzel sokra nem fogsz menni.

Nincs baj a humánosokkal, csak abból nemhogy gazdag nem leszel, de munkát is nehezen találsz.

Legjobb barátnőm most végez anglisztikán, oda meg vissza volt a dologgal meg a nyelvvel, aztán rájött, hogy ez teljesen értelmetlen és haszontalan, mert nem akar tanár lenni, másra meg nincs esély. Hát mivel inkább csöndesnek mondod magad, esetleg info-könyvtáros? A nyelvvel nincs baj, jó az bármi más mellé. Mivel a matek nem megy, lődd ki az infomérnökit és hasonlókat, mert ott belepusztulnál. Inkább valami BTK szakot keress, azon belül meg ami érdekel. Esetleg tanár, de ott elő kell tudni adni, meg kiállni magadért, mert tudod mit csinálnak a diákok a málészájú tanárok óráin.

Amúgy ez meg minden suliban jellemző. Én pont egy humános suliba jártam, ahol a biosztanár közölte, hogy senki ne vegye fel faktra, utóbb belátta, hogy pl. velem tévedett volna, de én hülye meg hagytam magam eltántorítani. :D Te ne hagyd.

2011. máj. 26. 17:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Az újságírónak bizony ki kell nyitni a száját. Riportokat nem a wikipédiáról írnak, úgyhogy felejtős.
2011. máj. 26. 18:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem értem, szerintetek miért ne lehetne valaki jó előadó attól, hogy csendesebb típus... Hisz írta is, hogy ezt szereti, gondolom nem azért, mert bénázik...

Én is ilyen vagyok, alapvetően nem valami nagyszájú, de mikor ki kell állnom és mindenki rám figyel, az valamiért jó hatással van rám. (Mondjuk én mindig nagyon parázom előtte, de amin kiálltok, ez már el is múlik).

Ha még csak most leszel 11-es, akkor még sok időd van azon gondolkodni, hogy mihez kezdj magaddal, tájékozódj, milyen lehetőségek vannak, biztos találsz valamit! Ha annyira nem megy a matek, akkor a jogi karon vagy a bölcsész karon érdemes keresned valamit (mondjuk tapasztalatból mondom, hogy a közgáz szakokon sem egy nagy durranás egy matek, attól sem kell megijedni, hiszen teljesen másmilyen jellegű a tanagyag, mint a középiskolás).

2011. máj. 26. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!