Földtudományi szakon mennyire tanítják erősen a fizikát és a kémiát?
Szia!
Bár nem én járok erre, hanem a szobatársam és őneki nehezek voltak az alapozótárgyai. Ő a Miskolci Egyetemre jár, mint ahogy én is, csak ő a Műszaki Földtudományi Karra. Neki is volt ha jól emlékszem Fizika I-II, Kémia I-II, Valószínűségszámítás és matematikai statisztika, stb. Igazából biztatót nem tudok mondani, mert mondta, hogy a fizika például elég húzós, meg kémiát sem abban az évben tette le, mikor elvileg kellett volna.
De azt is tudom, hogy például a gépészkaron van matematika szigorlat, ami szintén nem könnyű... Úgyhogy szerintem annyira nem vészes, bár én is csak elmondásból hallottam róla. Próbálj keresni neten anyagot, hogy mégis milyen szintű... Egyébként lehet nehéz egy tárgy, ha jó a tanár, ha jól magyaráznak... Lehet könnyű is, ha azt sem tudják átadni. Próbáld meg, rengetegen 1 félév vagy év után döntik el, hogy mégsem ott folytatják tanulmányaikat.
Fizika elég szívatós, rengeteg elmélet van, főleg ha később olyan szakirányra mész ahol további fizika van (meteorológia, geofizika, csillagász), a többi szakiránynál ha az első két félévet túléled nem lesz gond, mert nincs több :). Egyébként szerintem messze ez a legnehezebb tárgy a szakon, persze ez nyilván emberfüggő, kinek mi.
Első évben csak alap kémia van, annyira nem durva. Később geológián azért durvul a helyzet, többi szakirányon ha jól tudom több kémia nincs is.
Matekból sem árt ha jó vagy, mert azért az sem piskóta, de tanulással persze teljesíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!