Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki a gyógyszerészetire jár,...

Aki a gyógyszerészetire jár, mik a tapasztalatai? Érdemes lenne jelentkeznem oda jövőre vagy már minden veszve?

Figyelt kérdés

Gyógyszerész szeretnék lenni már nagyon régóta, de nagyon félek, mert alig tudok valamit róla. Viszont más meg nem érdekel. Év végén az egyik érettségi tantárgyam (irodalom) hármas lesz. Ez elég elkeserítő, mert ugyebár a tizenegyedik már beleszámít a felvételibe. Kémiából jó vagyok, szeretem is. Szerintetek mit csináljak? Keressek mást, ami talán érdekelni fog, vagy még duplázással lenne esélyem, ha jól felkészülök a biológia és kémiaérettségire?

Milyen nehéz? Van-e "buktatótágy" az első évben? Esetleg jegyzeteket neten találok? Jöhet bármilyen más válasz is ezzel kapcsolatban!

2011. máj. 2. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt: Egy év végi négyes pontosan -2 pontot jelent. Azért ez még nem akkora veszteség, hogy eltemesd miatta a továbbtanulásod.

Másrészt: Duplázással akkor is lehet esélyed, ha mindenből kettes leszel év végén.

2011. máj. 2. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Érettségihez: jézusom, nehogy egy hármas lelombozzon :) egyébként gyógyszerészeten nem olyan vészesen magas egyelőre a ponthatár, persze egyre népszerűbbnek mondják. Tavaly 414 volt. Ha ügyes vagy, az alapérettségiket elég jóra lehet írni folyamatos készüléssel, de akár anélkül is. Szerintem amúgy érdemesebb az összérettségire, nem duplázásra gyúrni, könnyebben összejönnek a pontok, és kiegyensúlyozottabb, ha valamit mégis elszúrsz.

Amúgy ha inkább duplázás, akkor mindenképpen emelt kémia és közép biosz, azzal elég szép eredményeket lehet elérni, ha valóban vágod az anyagot. Biosz emelttel lehet szívni, gyógyszerészetre meg nem is kell annyira.

2011. máj. 3. 13:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtök válaszát! :)
2011. máj. 4. 13:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Még egy gyors kérdés, ami az utolsó válaszolóhoz irányul: Esetleg Gytk-s vagy?
2011. máj. 4. 14:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Nem, de oda készülök. Mondjuk most megint képbe jött a régi álmom, az orvosi, de oda nem biztos, h lesz elég pontom, de ez más téma. :)

Amúgy eléggé utánajártam ezeknek, amiatt mondom. Az írásbeli érettségik zömén meg már túl vagyok, igazából egy a fontos, ne izgulj és olvass el minden KÉRDÉST 5x, és még akkor is nézd meg a fv. táblát, atlaszt, bármit, ha 100%-ig biztos vagy valamiben. Mateknál én emiatt ízes pontokat veszítettem, pedig 90 % fölött lehetett volna. Igazából az ilyen apróságokon sokkal több múlik, mint az év végi jegyeiden, amelyek legfeljebb saját magad számára visszajelzések ( vagy annak a visszajelzése, h a tanár egy idióta).

2011. máj. 6. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!