AZ a helyzet, hogy egy elég erős gimibe járok és 4,5 az átlagom. Csak ez a suli nagyon messze van onnan ahol lakom, kolis vagyok és minden hétvégén hazajárok, ami elég sokba kerül a családnak :S Azt már tudom, hogy a BGF-re szeretnék jelentkezni, mert a közgazdasági pálya érdekel. Itt a közelben pedig van egy közgazdasági szakközép, ahol nem is kellene kolisnak lennem, és azt tanulhatnám amit szeretnék. Viszont a szüleim hallani sem akarnak róla, hogy iskolát váltsak, mert hogy csak "lezüllenék". Több barátnőm is odajár, igaz nem túl jó átlaggal. Nagyon szeretnék átmenni ebbe a suliba de kiváncsi vagyok a véleményetekre, honnan lenne könnyebb a továbbtanulás.
2011. ápr. 23. 15:29
1/4 anonim válasza:
Egy erős gimiben mindenképpen könnyebb dolgod van, hiszen egy olyan suliban, ahol keményen követelnek, ott a végén az érettségi gyerekjáték lesz, míg ahol nem igazán foglalkoznak azzal, hogy a leadott anyagot kőkeményen visszakérjék, ott a diákok is kevesebbet tanulnak, és az érettségi "tornázniuk" kell. Nem tudom mennyire érthető, a lényeg hogy egy erősebb gimi végén az érettségi talán egy kicsit alacsonyabb szint a diákok képzettségéhez, felkészültségéhez képest, míg mondjuk egy gyengébb szakközépben pedig túl nagy ugrás felfelé. Én maradnék, és beleadnék apait anyait. Gazdasági szakokra iszonyatosan magas pontszámok kellenek, emelt szintű érettségik, nyelvvizsga, stb.
2011. ápr. 23. 16:09
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat :) azóta még azon gondolkoztam h szaktárgyból is lehet érettségizni és azzal többet érek vagy nem? o.O
2011. ápr. 23. 20:31
3/4 anonim válasza:
Teljesen mindegy hogy miből érettségizel. Pl gazdasági szakra a matek felvételi tárgy volt, és elfogadták mellé az idegen nyelvet tavaly még. Ha van egy jól sikerült emelt nyelv, és matek érettségid (avagy töri), akkor jó eséllyel felvesznek. Bár nem tudom most hogy alakulnak/alakultak a felvételi pontszámok. Lényeg hogy jobb egy erősebb gimi, mint egy szakközép, bármilyen szempontból. Nem lesz alapod a fősulihoz, ennyi... de ha szorgalmas vagy, és szereted majd amit tanulsz/csinálsz, akkor nem lesz semmi gond. :)
Én is egy jó viszonylag gimibe jártam, jelenleg mérnöknek tanulok, ahol az összes srác istennek képzelte magát első félévben, mert szakközépből jöttek, képesítéssel... még is én vagyok az évfolyam első, pedig nekem közöm nem volt a szakhoz eddig. :) Ha nem tanulsz semmiféle gazdaságot, akkor is lehetsz jó, sőt...
2011. ápr. 23. 23:13
4/4 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszodat :D hasznos volt :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!