Szükség van ilyen blogra?
Készítettem egy blogot végzős középiskolás/gimnazisták számára, amiben először az érettségire való felkészülésben adok tanácsot, utána a szóbeli érettségi vizsgához. A nyárra különböző taktikákat, hogy hogyan próbáljunk több információt szerezni a kiválasztott szakról és sikeresen teljesíteni az első félévet.
Neked mi a véleményed erről? Megnézed a blogom?
Köszönöm! :)
Engem ugyan már nem érint, és annak idején nem is olvastam volna ilyen blogokat, de lehet, hogy valakinek épp erre van szüksége. Ha közgazdásznak tanulsz, akkor nem kell elmondanom, mennyire fontos az, hogy el tudd juttatni a blog anyagát a célcsoportnak.
Egyébként próbálj különleges tartalmat belevinni, ne csak általánosságokat, mert azt mindenhonnan össze lehet szedni. Az egyéni pluszra menj rá, amit csak te tudsz átadni (személyes tapasztalatok pl., és abból levont következtetések, tanácsok) - ezt a jövőbeni posztokra értem főleg.
Egyébként jó ötlet, hajrá :)
Köszi szépen, ment a zöld kéz! :D
Ebbe is került azért tényleg nagyon sok tapasztalat, amit összegyűjtöttem az érettségire való felkészülés során. Majd még a szóbelinél lennének ötleteim, tanácsaim, hogy azt hogyan tudnák minél jobban megcsinálni. Remélem, azért lesz olvasóközönsége a blognak, de tudom, hogy a legtöbb olyan blog nyeri el az emberek tetszését, ami valamit kifiguráz, leszól, stb. Mivel nekem is sok tanulnivalóm van az egyetemen, így nem mindig tudok post-olni, de próbálnám úgy, hogy az is, amit adok, az mind használható legyen. :)
Vélemény, ötlet, hogy további postok mi legyenek? :) Hátha úgy könnyebb lesz alakítani valamit! :D
"Ebbe is került azért tényleg nagyon sok tapasztalat"
Ezért írtam, hogy a jövendőbeli posztokra értettem, tartsd meg a jó szokásod.
Témának inkább a továbbtanulással kapcsolatos dolgokat említeném. Én azt tapasztaltam, hogy a gólyákat nagyon érdeklik az egyetemmel kapcsolatos dolgok, szinte isszák a felsőbb évesek szavait. Én erre helyeznék inkább hangsúlyt, az érettségiről beszélnek nekik a tanárok sokat (bár, ahogy itt a gyk-n elterjedt: "ez szak és iskola függő"), illetve én ebből már kiléptem, nem emlékszem, hogy mi lenne nekem hasznos, ha most érettségiznék. Bár elvileg fogok most bioszból és fizikából, mert sanszos, hogy szakot váltok. Ha ezekről tudsz esetleg valami szuper infót, akkor szívesen olvasnám a blogon. A könyvajánló nagyon jó ötlet, és az érettségi feladatsorok linkjét minden ezzel kapcsolatos poszt végére rakd be, mert amilyen esetlenek az érettségizők sosem lelik meg őket. (gyn-n is mennyi ilyen kérdés szokott lenni). Csak tudnám, ezek, hogy élik túl az egyetemet, ami kicsit önállóbb. :D
Szia!
Azért is gondoltam erre a blogra, mert tavaly érettségiztem és akkor olvasgattam az oldalt és rengeteg olyan kérdés volt, hogy 2 nap alatt meg lehet-e ezt tanulni, meg milyen tanulási tervet gondolunk... Tehát szánalmas volt, finoman mondva, hogy annyi anyagot akart úgy letudni... Tényleg örülnék neki, hogyha tudnék ezzel valakinek segíteni. Idővel váltanék a témákon persze, próbálnék úgy, hogy például eleinte az írásbelire adnék ötletet, pl. irodalomhoz a kötelezők rövident venném bele, angolhoz/némethez levélformulákat, törihez egy-két weboldal és jótanács. Ha ennek vége, tudnék a szakmai érettségihez (közgazdaságtan) és az informatikához is 1-2 tanácsot adni. Ezzel letudnák az írásbelit és egy-két általános tanács szóbelire, megjelenés, beszédstílus, vázlatírás, taktikák és utána például a pontszámítás, saccolás arra, hogy kb. felvesznek-e valakit. Utána jönne az, hogy például ismerje meg a szakját, olvasson utána pl az egyetem oldalán, nézze meg a tantervi hálót, mi az a kollokvium, abszolutórium, mi az a szeminárium, előadás, gyakorlat, stb... Végül pedig megpróbálnám úgy, hogy például ami az én szakom, ott összeszedni, hogy például miben mi nehezebb van, hogyan lehet ezt kiküszöbölni, ajánlanék nekik egy weboldalt, a markmyprofessor.com -ot, ahol a leendő tanárokat tudják értékelni... Feltehetőleg idő közben is be lehet kapcsolódni, mivel aktuális lenne mindig a blog, de díjaznám, hogyha valaki az elejétől követne...
Valahogy így gondoltam, kicsit részletezve. :D
Egyébként sajnos nem tudok tanácsot adni, közgázos suliba jártam, informatikából és közgázból érettségiztem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!