Mit tanuljak, milyen szakra menjek?
Teljesen tanácstalan vagyok. 11.-es vagyok és fogalmam sincs, hogy mit kezdjek magammal a jövőben.. A matek nem az erősségem, a magyar és a töri valamint a német megyeget (4-es 5-ös vagyok belőle) angolból pedig nagyon jó vagyok (mindenféle beképzeltség nélkül) és érdekel is.
Nem tudom hova kellene mennem, milyen szakmában kellene elhelyezkednem.
Gondolkoztam anglisztikán, de nem tudom bírnám-e a brit törit illetve irodalmat, kultúrát, nyelvtant stb.
Ha nem anglisztika, akkor hova menjek? Mindenképpen olyan szakot szeretnék ami diplomát ad és utána egy viszonylag jól fizető munkahelyen tudnék vele elhelyezkedni.
Hát ez esetben anglisztikára ne menj. Azon rettentően sokan vannak mivel az angolt általában mindenki szereti, így nemigazán tudnál vele elhelyezkedni. Angoltanárból is sok van szerintem.
Ha kibírsz egy kis számolgatást akkor menj gazdasági pályára. Azt hiszem, hogy azok keresnek a legjobban átlagban. A gazdasági szakokról jöttek átlagban 160 ezret keresnek, legalábbis ilyesmit olvastam. Én meg ha elvégzem a sulit (mérnöki) örülhetek majd a 150-nek x év után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!