14 éves lány vagyok, érdekel a kémia, fizika, matek, és egy elég jó gimnázium kémia-biológia tagozatára jelentkeztem többek közt. Vegyész, vagy ilyesmi szeretnék lenni. Megéri ilyesmiben gondolkodni?
Én inkább a fizikára hajlok, mint a kémiára, személy szerint, de én sem tudom elképzelni, hogy a jó kémikusnak nincs jövője. A gyógyszergyártás, amíg ember él a Földön, sosem fog leállni, mert új betegségek alakulnak ki állandóan és beteg emberek mindig lesznek. Halál biztos, hogy más területein is így van ez. Az emberiség közel sem tud mindent a körülötte lévő világról és amíg emberiség létezik, mindig lesznek új találmányok és feltáratlan mélységei a természettudományoknak.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy nem mindenki tud vele elhelyezkedni, mivel tényleg az egyetemnek nem arról kéne szólnia, hogy "Áhh, csak csússzanjunk át valahogy!" Sajnos a magyar egyetem az utóbbi években erről szólt, akarmelyik hülye (elnézést) képes lediplomázni, ha elég elszánt. Ezen kéne először változtatni, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!