Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 14 éves lány vagyok, érdekel...

14 éves lány vagyok, érdekel a kémia, fizika, matek, és egy elég jó gimnázium kémia-biológia tagozatára jelentkeztem többek közt. Vegyész, vagy ilyesmi szeretnék lenni. Megéri ilyesmiben gondolkodni?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert még változtathatok mindenen, és kicsit bizonytalan vagyok.
2011. febr. 12. 21:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"A természettudományi pályán gyakorlatilag zérus elhelyezkedési esélyek vannak. Kutató nem kell sehol és külföldön sem több"

Hát ezen is jó nagyot röhögtem :) Szinte mindenhol hiány van az ilyen szakemberekből, de azért magyarázz csak.

A kérdezőnek pedig, ha eddig még nem jött át a véleményem: Nagyon megéri ilyesmiben gondolkozni! Ebben van a jövő!

2011. febr. 13. 19:37
 22/32 anonim ***** válasza:
unokatestvérem kutatóorvos, és lám, most hívták szerződéssel külföldre... amúgy csak mondom, a gyógyszerkutatásban nagyon nagy pénz van...
2011. febr. 13. 20:21
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:34

Írtó marhaságokat írsz !

"hogy ha akarunk, a képzés végén mehetünk hozzájuk"

Ismerem a témát Én is vegyész vagyok és nem lehet elhelyezkedni, nekünk is azt mondták, hogy így meg úgy várnak csak végezzük el aztán amikor vége lett már nem kell senkinek sem. Számtalan vegyész és technikus barátom van akiknek mást kellett tanulniuk mert lehetetlen elhelyezkedni, szakmunkásra pedig egyáltalán nincs is szükság !

Lehetne sorolni a leépítéseket, a vegyiműveknek 1500 dolgozója volt és bezért teljesen, a Richternél ás máshol is voltak leépítések, az hogy van néhány cég korlátozott létszámmal még nagyon kevés, gyakorlatilag egyetlen pályázatra legalább 50 ember akad.

Egyébként írtó mocskos a vegyipar és taccsra vágja a szervezetet pár év alatt. Voltam olyan cégnél, ahol nem lehetett az emeleten bezárni az ablakot mert nem ment ki a bocósav szaga és kint állandóan savakat főztek és az ember tüdeje tönkre ment.

2011. febr. 13. 20:49
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
És alapkutatóból nincsen hiány. és nincsen rá pénz sem.
2011. febr. 13. 20:50
 25/32 anonim ***** válasza:

Akkor biztos csak kamuztak! Eljöttek az egyetemre, csináltak egy prezentációs anyagot, csak azért, hogy jól átbasszák a fejünket, nem? Csak úgy mondták, hogy nagy hiányuk van diplomásból és szakmunkásból is, csak hogy jól érezzük magunkat.

Meg aztán a Richter is biztos azért támogatja az egyetemet, mert csak szórakozni akarnak velünk, amúgy semmire nem kellünk nekik. De akkor ez miért éri meg nekik?

Hidd már el, hogy az összes mérnöki és természettudományos képzésnek van jövője, hiszen ők végeznek mostanság a legkevesebben, és ez a szám nem egyre csökken.

2011. febr. 13. 21:10
 26/32 anonim ***** válasza:
AZ utolsó mondatba a "nem" nem kell.
2011. febr. 13. 21:11
 27/32 anonim ***** válasza:
5%

A válasz megírásának időpontja: ma 21:10

Ismerem a témát Én is vegyész vagyok és sok ismerősöm van. Nem értem miért mondanak marhaságokat azok akik egyáltalán nem értenek hozzá, csak hallottak valahonnan dolgokat. Ismerek természettudományi diplomásokat és nem érnek semmit sem vele, mehetnek vigécnek.

"Csak úgy mondták, hogy nagy hiányuk van diplomásból és szakmunkásból is, csak hogy jól érezzük magunkat."

Azért mondják ezt, mert sokan közülük másodállásban tanítanak ilyen iskolákban és legyen tanuló, hogy legyen pénzük. Elmondom neked, hogy szakmunkásból semmilyen hiány nincsen, mivel már nem is keresnek olyat, nem foglalkoztatnak mert nincsen rá igény. Már nem kell málhás zsákokkal az üst szélén kevergetni a kását, mert gépek elvégzik autóklávokban, ma ezeket technikusok látják el, látod még ezt sem tudod, mert nem mondták el, te meg csak mindent hallomásból tudsz.

Éppen azért végeznek természettudományos egyetemen egyre kevesebben mert átlátják a jövőt, hogy nem éri meg, a mérnök szak az más, de a vegyiparnak itt akkor sincsen jövője sajnos.

2011. febr. 13. 22:13
 28/32 anonim ***** válasza:

Te sem tudod több mindennel alátámasztani az állításaidat, mint én.

Szerinted csak egy összeesküvés-elmélet, hogy azt mondják, hogy szükség van a vegyészekre, vegyészmérnökökre, vegyipari munkásokra, hogy ilyen-olyan prezentációkat csinálnak, és konkrét ajánlatokat tesznek.

Meg azon kötözködsz, hogy szakmunkás vagy technikus... Szerintem ebből a szempontból mindegy, itt az a lényeg, hogy szükség van diploma nélküli emberekre is.

Ezt meg nem értem:

"a mérnök szak az más" <=> "vegyiparnak itt akkor sincsen jövője"

Akkor a vegyészmérnöknek mije van? Mert hogy az a kettő keveréke. Ha már így kened-vágod a témát, akkor kíváncsi vagyok a véleményedre.

Szerintem ez elég beszédes:

[link]

Itt a BME vegyészmérnöki az 5. helyen van, az építészmérnökit megelőzve. És ez a diploma értéke!

2011. febr. 13. 23:28
 29/32 anonim ***** válasza:

De Én végigjártam ezt az utat a diákpatól kezdve a munkahelyig és állíthatomnem minden úgy megy ahogyan a kényelmes pad mögűl tűnik.

Te írtad hogy szakunkásra szükség van szerintük, hát nézz meg egy állásportált egyetlen helyen sem keresnek szakmunkásokat.

Azért csinálnak ilyen felhajtást, hogy sokan menjenek oda tanulni meg speci órákra, hogy az ott mellékállású vegyészeknek legyen különórájuk és így pénzük. Velünk is megcsinálták, hogy X.Y cég ajánlatokat tesz még vizsga előtt aztán pár év mulva azt mondja nem kell. Majd meglátod te is. Valamennyi nem diplomás emberre is szükség van, de messze túlkínálat van belőle. Már 2 vegyipari szakközépiskolát bezártak a 3-ból ,ert szükségtelen ontani az embereket.

Az meg hogy vegyészmérnöknek jelentkeztek sokan, azért van mert sok ember szerezhet diplomát és ki használják, nem abból fognak megélni, a bolognai szak is nagyon divatos volt aztán semmi. Sokan még ügyvéd asszisztens okj-t is elvégezték aztán kiderűlt nincs is olyan állás amivel az betőlthető. Volt egyik ismerősöm környezettan tanári szakon az ELTE-n, ott azt mondta az oktató tanár, hogy nem feltétlen tanári pályán kell elhelyezkedni, mert mehetnek cégekhez is. Hát ekkora marhaságot, az nem ekvivalens a környezetmérnökkel.

A mérnök szakot a természettudományival összehasonlítva tettem említve hogy azzal már el lehet helyezkedni és sokkal könnyebb is a BME mint az ELTE-TTK, szal meg is éri. A vegyiparon belűl egyik képesítés sem éri meg.

2011. febr. 13. 23:58
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó ez a biosz-kémia tagozat. Csak annyit fűznék még hozzá, hogy igazából ezek a fakultációk nem sokat számítanak. Mikor faktot választ az ember, azt képzeli, hogy hú, most az pályája múlik rajta. Hát nem!

Csak hogy meséljek egy vicceset: én anno gimiben irodalom és gépírás fakultáción voltam. Most pedig a BME villanykarán tanulok informatikusnak (és egészen jól megy). Ilyen is van. :D

Szóval csak hajrá, és ne feledd, hogy bármikor változtathatsz, ha közben meggondolod magad (14 évesen elég fiatal még az ember, változhatnak az elképzelései).

Sok sikert a tanulmányaidhoz!

2011. febr. 15. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!