14 éves lány vagyok, érdekel a kémia, fizika, matek, és egy elég jó gimnázium kémia-biológia tagozatára jelentkeztem többek közt. Vegyész, vagy ilyesmi szeretnék lenni. Megéri ilyesmiben gondolkodni?
Szia! 13 éves lány vagyok hasonló érdeklődéssel és szintén 8.-os. Én 2 helyen is kémia-biológia tagozatot jelöltem meg. Megkérdezhetem, hogy melyik gimnáziumot jelölted?
De, hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem jó döntés, engem is mindenki biztatott, és bármikor meggondolhatod magad akár még márc. 16-ig (akkor lehet sorrendet változtatni) akár gimiben.
ÉN 14 éves fiú vagyok és kémia-biológia tagozatra jelentkeztem.Én a matekot nem nagyon szeretem de a kémia a kedvencem
Engem is biztattak hogy sokkal jobb mint a humán
Elnézést, de az egyik előző válaszoló egyik kijelentését nem tudom szó nélkül hagyni. Mi az, hogy a gyógyszerészet nem értelmeseknek való szakma?!!!!! Kedves válaszoló te gyakorlatilag SEMMIT NEM TUDSZ a gyógyszerészekről. Az egyik legnehezebb egyetem. A nehézsége megközelíti az orvosiét, nem véletlenül kapnak ők is doktori címet. Iszonyat sokat kell tanulniuk, komoly matematikai, biológiai, kémiai tudásra van szükségük. Az egyetemen számos tantárgyuk (sejtbiológia, élettan, biofizika) teljesen megegyezik az orvostanhallgatók által tanultakkal. A reklámokban sem véletlenül hangzik el a mondat, hogy kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét, ők az orvosokhoz hasonló sőt azt meghaladó tudással rendelkeznek a gyógyszerek terén. A többségük rendkívül intelligens, és művelt szakember. Mellesleg pedig jól is keresnek.
Persze mit lát az átlag magyar ember, a patikus ott áll az üveg mögött és adja ki a gyógyszert. Igen ám, de számos készítményt ők maguk állítanak elő ott helyben, továbbá minden gyógyszernek pontosan ismerik a hatását, korrekt adagolását. Ha megfigyeled általában el is mondják még egyszer, hogy hogyan kell az adott gyógyszert szedni. Továbbá a patikusokon kívül számos gyógyszerész dolgozik gyógyszergyártó cégeknek a különböző gyógyszerfejlesztési projektjein.
Szóval kedves válaszoló, jobb lenne, ha nem írogatnál hülyeségeket és nem szólnál le olyan szakmákat amiket nem ismersz, és olyan embereket, akik nagy valószinűséggel okosabbak nálad.
Orvostanhallgató
Szerintem van jövője a vegyésznek is, gyógyszerésznek is, de nem kell még most eldöntened.
A tagozat tapasztalatom szerint annyit számít, hogy pl. matek, természettudományos tagozatokra ált. jobb képességű osztály jön össze, ezenkívül párral több órád van ezekből a tárgyakból, de annyit nem számít. Nyugodtan tudsz még később változtatni, ráérsz még gondolkodni mondjuk 2 év múlva, mikor felveszed a fakultációkat, a pluszórákat.
Addig meg van időd, esetleg később megpróbálhatsz diákmunkára elmenni valami ilyesmi helyre, talán a sulidban ajánlanak majd valamit.
De kiindulásnak szerintem a vegyész nagyon jó, engem a gyógyszerész sokáig érdekelt (nem csak patikában lehet vele dolgozni).
Nem orvos akar lenni. A kémia nem ér semmit, mert nem lehet vele elhelyezkedni. A gyógyszerészet nehéz egyetem, de nem sokat ér mert keveset keres, unalmas a szakmája és nincsen továbblépési lehetőség. A vegyipart már leépítették leépítik nem lesz elhelyezkedési esélye vegyésznek vagy vegyészmérnöknek sem, sőt büdös mocskos az egész, nem ér egy fabadkát sem.
A tanári pálya nehéz, sok a hülyegyerek és egyre rosszabbak nem lehet velük semmit sem kezdeni. Elhelyezkedni is nehéz és keveset keresnek, mindenki menekűl onnan el.
A természettudományi pályán gyakorlatilag zérus elhelyezkedési esélyek vannak. Kutató nem kell sehol és külföldön sem több, ott is a csillagászok már tovább tanulnak. Egyetlen lehetőség mérnökbek menni.
"A kémia nem ér semmit, mert nem lehet vele elhelyezkedni. A gyógyszerészet nehéz egyetem, de nem sokat ér mert keveset keres, unalmas a szakmája és nincsen továbblépési lehetőség. A vegyipart már leépítették leépítik nem lesz elhelyezkedési esélye vegyésznek vagy vegyészmérnöknek sem, sőt büdös mocskos az egész, nem ér egy fabadkát sem."
Úgy harmadszorra olvasom ezt a hülyeséget ezen az oldalon (és úgy érzem, ugyanattól az embertől, csak immár más névről), és most már egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni.
Ezeket az állításokat mégis honnan veszed? Mondd már, mi az, amit leépítenek! Az olaj- és műanyagipar virágzik. A gyógyszeripar még inkább. Igen, Magyarországon. Nem tudom, ismered-e az alábbi cégeket: MOL, TVK, Richter, Sanofi, és még sorolhatnám.
Arról ne is beszéljünk, mennyi de mennyi lehetőség van az EU-n belül. Akinek ilyen szakmája van, az garantáltan meg fog élni belőle.
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek: BME-VBK-n még a képzés megkezdése előtt jöttek a TVK-tól, hogy ha akarunk, a képzés végén mehetünk hozzájuk. Egészen konkrétan munkát ajánlottam, ugyanis nagyon nagy a hiány a vegyészből és a vegyészmérnökből, sőt a vegyipari szakmunkásból is.
A kart folyamatosan támogatja a Richter, csak minden második teremre van kiírva a CH épületben, hogy az ő támogatásukkal újult meg.
Biztos hülyék, ezek még nem is tudják, hogy le van építve a vegyipar!
Azt meg hagyjad már, hogy büdös és mocskos. Egyrészt nem mindenhol az, másrészt ez nem mindenkinek taszító ok.
Remélem, ezekkel a sorokkal nem omlasztottam össze a kis világodat, de ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!