Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egészésgügyi alapismeretek...

Egészésgügyi alapismeretek érettségi felkészülésben segítenél?

Figyelt kérdés
Szeretnék leérettségizni belőle, 19éves vagyok, már végeztem a középiskolával, főiskolára járok, egyedül szeretnék felkészülni rá, de nemtudom milyen könyvekből, vagy honnan. Légyszives aki tud tanácsot adni ebben, az írjon! Köszönöm szépen:)
2011. febr. 9. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod, milyen könyvből kellene tanulnod, akkro gyanús, hogy középiskolában nem is tanultad a tárgyat. Biztos vagy benne, hogy így is lehet érettségizni belőle?
2011. febr. 9. 09:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, utánna jártam, lehet belőle érettségizni.
2011. febr. 9. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Én a helyedben ezt a fórumot teljesen végigolvasnám: [link]

Ezután megnéznék 1 mintafeladatsort, hogy lássam, hol vannak hiányosságaim. Mintafeladatsorok és a korábbi évek vizsgaanyagai, a követelmények, stb. a Google segítségével megtalálhatóak. Ez szakmai előkészítő tárgynak minősül, így ne csodálkozz, ha keményen belemennek a szakmai részletekbe. Sok sikert!

2011. febr. 9. 10:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg az előző évi írásbeli érettségiket. Majdnem mindig ismétlődnek a kérdések. De mondjuk Vízvári László egészségtan könyvéből tudsz készülni, és még azt hiszem vannak ilyen egyéb könyvei ami a témákhoz kapcsolódnak.
2011. febr. 9. 15:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítséget!

Melyik Vízvári könyvre gondolsz?

[link]

Itt 2db Egészségtan könyv is van, melyikre gondolsz?

Várom a többi segítséget is!:)

2011. febr. 9. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Mind a kettő szinte ugyanaz csak a külseje más =)
2011. febr. 9. 21:26
 7/9 A kérdező kommentje:

És ez tuti jó? Csak mert ezt írja a könyvről:

"Ez a könyv arra szeretné ösztönözni az olvasót, hogy tegyen valamit önmagáért - testi egészségéért, szépségéért, jó közérzetéért és önbizalmáért. A gyermekek alkotják a társadalom azon rétegét, amely leginkább védelemre szorul. Köztudott, hogy egy új, egészséges generáció felnövekedése elképzelhetetlen a hatékony egészségügyi megelozés és az egészséges életmódra nevelés nélkül."

Amit meg én olvastam az egészésgügyi alapismeretek érettségi felkészülésbe olyanok vannak, hogy kemény anatómia meg latin szavak is stb...

2011. febr. 10. 09:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi is ebből készültünk anno OKTV-re vagy valamilyen eü. alapismeretek érettségire.

Én ebből érettségiztem, de nem nagyon vettem észre latin neveket. Kemény anatómia sincs (bár ez iskola és tanár függő is). Mi az anatómia részét biosz könyvből tanultuk. És még használtuk a gondozástan-t is. A pszichológia része pedig iszonyat könnyű. Én szóbelin a táplálkozást és az érzelmeket húztam ki. De voltak olyanok, hogy az iskolaérettség, fül, gyomor, kiválasztás, szív, stb.

2011. febr. 10. 13:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó a Vízvári-féle könyv
2014. nov. 1. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!