Mit gondoltok a szabad bölcsészetről?
nem sikerült, otthagytam amint tudtam. óriási csalódás, azt gondoltam, hogy az, hogy imádok olvasni, szeretem a művészeteket, a nyelveket, majd elég lesz. igazából olvasni rengeteget kell, de se füle, se farka, egyszerűen nincs értelme, és ezt csak az látja, aki bekerül, előtte engem se lehetett volna lebeszélni róla az istennek se.
egyre kilátástalanabbnak tűnt a jövő, ha valaki megkérdezte, hogy "és, mi leszel ha végzel?" , nem tudtam válaszolni, hiszen mi az, hogy szabad bölcsész? megfoghatatlan, nélkülöz minden gyakorlatiasságot, száraz elmélet, aminek semmi értelme, és én ettől nagyon megcsömörlöttem. azóta szakot váltottam (maradtam az ELTE-n, de nem bölcsészkar - azt soha többet), ahol hihetetlenül jól érzem magam, sokkal jobb a társaság, és a legelső naptól kezdve ÉRTEM, hogy mit miért tanulunk, hogy mi mire lesz jó az életben, TUDOM, hogy mi lesz belőlem, még ha nem is egy megbecsült szakma (gyógypedagógus), de mégis, sokkal nagyobb biztonságban érzem magam most, mint a BTK-s időkben. pedig én aztán tényleg fanatikus voltam előtte.
azóta is rengeteget olvasok, "bölcsészkedek", de csak hobbiból, és így a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!