Mit gondoltok erről a szakról?
Mi a véleményetek a turizmus & vendéglátás szakról? (Corvinus) találnék vele munkát? (piacképes-e stb)
Vagy a gazdálkodás & menedzsment jobb választás lenne? (Corvinus)
Ehh kérdező, ezt mintha már feltetted volna, akkor tán még a nemzetközi gazdálkodás is szerepelt az opciók között szintén a fővámtéri szabadidőközpontban.
Az elsőnek azt tudom mondani, hogy az ilyen tömeg közgáz szakok sok embert és sok pénzt hoznak az egyetemnek. Nincsenek laborok, vagy papírtól és ceruzától eltérő eszközigényű gyakorlatok. Szerintem jó eséllyel a fejpénzükből jut a színvonalas mérnökképzésre is, mondjuk a BME-n.
Sajnos az is igaz, hogy amilyen habitusú emberekkel ezeken a szakokon találkozni... sok a léhűtő, no. Ha elég elszánt vagy, megtalálhatod a lehetőséget a turizmus és vendéglátás szakban is, csak nehogy azt gondold, hogy egy kettessel végigbukdácsolt alapképzés után tiéd a világ. Ráadásul akik tényleg komolyan gondolják ezeket a tömegszakokat (hiszem, hogy van ilyen) azok között sokkal nagyobb a verseny is. Ez nem feltétlen jó, főleg, hogy manapság nem közgazdászból van hiány.
A készülő felsőoktatási törvényt és a munkaerőpiac igényeit figyelembe véve, én javaslom, hogy mérnöknek tanulj, ha csak kicsit is vonz a dolog, mert azzal nem tudsz melléfogni.
Jah, egyébként nem vagyok mérnökhallgató. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!