18 éves korig van tankötelezettség. És ha valaki nem akar járni azelőtt suliba? Akkor nem kap családit?
Figyelt kérdés
Ha valaki 17 éves éves, akkor kiiratkozhat az iskolából anélkül, hogy másikba menne? Mert csak befogadónyilatkozattal lehet kiiratkozni, nem?2011. jan. 19. 19:42
1/20 anonim válasza:
olyan nincs,hogynem akar járni.
2/20 anonim válasza:
Nemhogy nem kap családit, hanem mehet a börtönbe (gondolok itt a szülőkre)
3/20 A kérdező kommentje:
demiért?
2011. jan. 19. 20:02
4/20 anonim válasza:
Mert nemhiába tankötelezettség a neve. A mai világban nem megengedhető, hogy egy ember ne végezzen el legalább egy középszintű iskolát Magyarországon. Örülj neki hogy iskolába jársz, tulajdonképpen most mászod meg a ranglétrát. Ha nincs képzettséged, az az egész életedre óriási kihatással lesz.
5/20 A kérdező kommentje:
olyan édes vagy, de én nem bírok suliba járni. magántanuló akkor hol legyek? hogy? nem sikerül az akarás, noha tavaly megbuktam, de csak jegyhiány miatt, mert nem bírok kedvelkedni bejárni. ez kényszeres. nem lehet akkor otthagynom? és ha fél évet hiányzok, akkor pénzbírságot kapok vagy csak családimegvonás lesz?
2011. jan. 19. 20:24
6/20 anonim válasza:
Szerinted a tankötelezettség szóban miért van benne a "kötelező" szótő?
8/20 A kérdező kommentje:
magántanulónak nem vagyok indokolt, így nem lehetek az az igazgató szerint. mem lusta vagyok tanulni, hanem suliba járni.
2011. jan. 19. 20:27
9/20 anonim válasza:
Mondd, hogy nem komoly a kérdés.
Csomó dolog van, amit az ember nem szeret csinálni. 18 éves korodig kötelező suliba járni, tökéletesen mindegy, hogy szeretnél-e vagy sem.
10/20 A kérdező kommentje:
de valahogy léccike... hogyan oldhatom meg? biztos, hogy a szülők börtönbe kerülnének?
2011. jan. 19. 20:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!