Kommunikáció és médiatudomány, vélemények?
Nos, neked kell tudnod milyen munkát szeretnél végezni. A vendéglátás nem jobb, vagy rosszabb mint a kommunikáció hanem: más. :)
Ha a kommunikációt választod, akkor jó tudni hogy a BKF vezeti évek óta a Kommunikáció és Médiatudomány szak rangsorát országosan. (Kepes András a dékán egyébként).
Én ide járok, és elindítottam egy blogot is, hogy mindenki lássa - akit érdekel - milyen is a képzés (heti szinten tudósítok):
Remélem segítettem!
(amúgy semmi közöm a BKF-hez, teljesen privát blog!)
A nagyobb egyetemekre ELTE, Corvinus, stb... kommunikáció szakra nem túl sok értelme van beiratkozni. Miért? Mert max leviszgázol kb 40 tantárgyból és szinte semmivel nem leszel közelebb ahhoz hogy a médiában tudósíts, írj, stb. Vagy esetleg valamit megérts az egészből...
Hozzáteszem újságírónak születni kell, humoristának, és hadvezérnek is.
Ha újságírás érdekel ne suliba járj hanem kezdj el cikkeket írni. Nem majd, hanem most! Mert a két dolog fényévekre van egymástól.
A BKF-et teljes szívemből azért nem tudom ajánlani, mert ugye ha jól tudom ott van Róka Jolán is. Az ELTE meg duplán problémás, mert ott az előbbiekben említett másik faktor is adott :)
A kodolányin van talán a leginkább gyakorlatküzpontú oktatás. Ha ezeket a tanácsokat nem fogadod meg szinte kijelenthető hogy garantáltan megszívod.
Amúgy ha újságíró akarsz lenni, írj cikkeket, és esetleg menj olyan helyere tanulni ahol talán a legkevésbé rontanak el, ez kb a KJF.
Ha újságíró akarsz lenni annak nem sok köze van bármilyen iskolához! (közvetlenül)
Nem árt ha könyveket olvasol persze, de nem feltétlenül azokat amiket kom szakon kell.
Aronson könyveket, Gladwell könyveket + egy csomó HVG könyvet.
Ezerszer mondtam már. Olyan nincs hogy "újságíró akarok lenni". Vagy most is az vagy, mert pl. tegnap is írtál egy cikket (ÉS teljesen mindegy először hogy csak egy blogra) vagy nem írtál még cikket... Szóval ha rocksztár akarsz lenni nem árt gitározni, ha újságíró, akkor írni kell.
Szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!