Újságíró szeretnék lenni. OKJ vagy kommunikáció és médiatudomány szak?
Újságíró szeretnék lenni.Melyik a jobb?Melyikre érdemesebb menni?El lehet valamelyikkel helyezkedni?Mennyit érek velük?Esetleg van ennél a kettőnél jobb?Érdemes újságírónak menni?Okokat is kérnék.
Más:Az újságírást lehet valahogy a zenével párosítani?
Én is újságíró akarok lenni, kilencedik osztályos korom óta. Írtam már cikket, magyar szakon szeretnék továbbtanulni. Kommunikáció semmit nem ér, én is oda akartam menni, aztán lebeszéltek róla. Nekem van ismerősöm, rokonom, talán ő segít, ha szépen megkérem - főszerkesztő egy bp-i lapnál.
Elárulom én hogy szeretnék eljutni az álmomig, hátha segítenek Neked.
ME - BTK - magyar
nyelvvizsga
közbe vagy utána OKJ
rokon segítsége
Fontos az, hogy mennyire akarod ezt az egészet. Írtál már valaha? Esetleg publikálták már valahol? Az ilyen légbőlkapott "újságíró akarok lenni" gondolatokból semmi nem lesz.
De fontos látni, hogy ilyen kommédia szakon túl sokan is végeznek. Az OKJ-re most had ne térjek ki, ugyanis van OKJ DJ képzés is.
Szerintem ehhez tehetség kell. Ha csak odamész az egyetemre tucatemberkedni és végzel egy 3as diplomával akkor nem lesz melód. Ha odateszed magad, írsz, és még az egyetem alatt felfigyel rád valaki, akkor csinálhatsz karriert. Itt azonban figyelmeztetnélek a túlzott önbizalom veszélyeire is. Nem mindenki tehetséges, aki azt gondolja magáról.
Hasonló logika alapján gondolkodnak egyébként a kommédiásokon kívül a nemzetközi tanulmányok szak hallgatói is. Az a téveszméjük, hogy diplomaták lesznek, pedig dehogy lesznek.... igaz ott a kapcsolatok még sokkal fontosabban, én pl még nem láttam tehetséges diplomatát. :)
Ha mindenképpen ez az életed, akkor CSAK felsőoktatásba menj. Tegyél ki magadért, és írj, legyél a legjobb. De ne szerinted, hanem a többiek szerint... ez bár lelkesítően hangzik, nem olyan egyszerű...
Azonban ha kicsit is érdekel más, mondjuk reálosabb vagy idegennyelvesebb szak, akkor a biztos(abb) megélhetésért előbb azt végezném, és csak másoddiplomaként a kommédiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!