Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fősulisok, van valami jó...

Fősulisok, van valami jó tanulási módszeretek?

Figyelt kérdés
Jövő héten egy zh és egy vizsga, aztán köv héten anatómia zh.... Olyan jó lenne ha könnyebben menne a tanulás :)
2010. dec. 29. 18:16
 1/6 A kérdező kommentje:
összesen 4 vizsgám lesz és két pót zh, már előre ideges vagyok :I
2010. dec. 29. 18:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell kitapasztalni:)

Én pl. reggel szeretek tanulni. Felkelek viszonylag időben (8 körül), aztán egy kávé és tanulás.

Akkor általában délután-este már "kellemesen elfáradok", kicsit kikapcsolódok és időben lefekszem, hogy következő nap megint menjen a tanulás.

Sokszor szoktam jegyzeteket készíteni a bonyolultabb dolgokról. Meg rajzolgatok, úgy könnyebben megragad:)

Kisebb részekben szoktam tanulni, aztán megpróbálom felmondani. Úgy, mintha vkinek magyaráznám. Nekem ez bevált.

Egyébként most én is épp anattal szenvedek:D:D

2010. dec. 29. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Igyál sok kólát, nekem bevált.
2010. dec. 29. 19:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért ne oldjuk már fel a kérdező fogait! A kóla szar. Igyál inkább Erl Gray teát. Ha nem elég erős akkor mehet két filter egy bögrébe.

Anatómiát én úgy szoktam tanulni, hogy fogom az atlaszt meg egy füzetet, meg egy rakat színes ceruzát. Amit lehet lerajzolok, mellé írom a nevét, a latin kifejezéseket hangosan kimondom, a nehezen megjegyezhetőket próbálom valamihez kötni. És használom a saját testem. Felrajzolom magamra az ereket, a beidegzést, berajzolom magamon a szívvetületemet....stb

2010. dec. 29. 23:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Én azt csináltam, hogy kis jegyzetet készítettem minden tételhez, ahol csak a főbb gondolatok, szavak szerepeltek, ezt leírtam párszor, hogy rögzüljön, hogy mindenképp eszembe jusson még akkor is, ha a teljes tétel nem, és általában ezekről a támpontokról maga a tétel is beugrott.

Szóval nálam az, hogy sokszor leírtam valamit, sokat segített. A poén az, hogy ez még egyetemi mateknál is működött (persze szigorúan csak azután, hogy értelmeztem a tételt :)).

2010. dec. 30. 07:36
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket:)))
2011. jan. 1. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!