ZMNE - Védelmi igazgatási alapszak: "A védelmi igazgatási alapképzési szak levelező munkarendre elsősorban a közszolgálatban és a védelmi szférában dolgozó jelentkezőket várják" -> gimnazista vagyok, tegyek le arról, hogy engem ide felvesznek?
Nem tartom egyértelműnek az "elsősorban" szó miatt. Aki odajár, kérem segítsen!
Apropó: alkalmassági van ide?
Remélem, azért nem fogok nagyot csalódni, de ha igen, legalább magamat okolhatom, mert volt egy ember, aki mondta, hogy ne menjek, de én mégis mentem:)
Jó tudni, hogy levelezősön vagy. Sajnálatos, hogy sokak szerint a levelezősöket lenézik a munkáltatók, remélem ez változni fog a jövőben. Igazságtalanság, csak ezt tudom rá mondani.
Valahogy éreztem, hogy 3ast fogsz írni! Neked mennyi van még hátra ebben a suliban?
" Sajnálatos, hogy sokak szerint a levelezősöket lenézik a munkáltatók, remélem ez változni fog a jövőben."
Ha, szerencséd van, akkor az OKF-nél dolgozol ezzel a végzettséggel, ott meg tök mindegy milyen van. Abban sem vagyok biztos, hogy beleírják, hogy levelező-e vagy sem.
Ha, ide jössz, majd küldök tananyagot, ha szeretnéd.
Hú hát nagyon örülök, hogy legalább egyvalakit már ismerhetek ebből a suliból. Örülök, hogy te is levelezős vagy, így legalább azonosak a szempontjaink! Ja és igen, olvasgattam utána, hogy hogy is van ez, hogy akkor beleírják-e a diplomába, hogy milyen tagozaton szerezted, de nem volt egyértelmű, mert volt, aki azt írta, hogy még nem, volt, aki meg azt, hogy már nem írják bele. Hát ki fog derülni, hisz addig még hoznak úgyis 143 oktatási törvényt.:P
És hova valósi vagy, ha szabad kérdeznem?
Ja és legalább még lehet találkozunk is, ha tényleg felvesznek oda, és még van ennyi időd:)
Mármint milyen többi szakról? :D Idén több szakot úgy ahogy van töröltek az egyetemen. Törölt szakok: gépészmérnök, közlekedésmérnök, pénzügy és számvitel, a nemzetbiztonsági szakot ismét megszüntették polgári viszonylatban.
Amúgy furcsa egyetem ez. Törölnek szakokat majd újakat hoznak, aztán belépőkártyát vezetnek be, ki tudja mi lesz a köv. intézkedés. Bár, a többi egyetemnél biztosan nincs olyan, hogy a rektor úrra a kommandósok rúgják rá az ajtót és viszik el a "fekete autóval" :D. Én nagyon nem tudom, hogy mi lesz még itt, főleg az új egyetem tekintetében. Szerintem az sincs kizárva, hogy másik egyetem épületében folytatódik a polgári képzés, nem tudom. Ez egy bő év és kiderül viszont, ha tényleg ide akarsz jönni, az már téged is eléggé érinteni fog.
Hú tényleg, jó hogy mondod. Tudod, nézegettem a nemzetbiztonsági szakot is, mert akkor még volt polgári jelentkezők részére is. Hú az tetszett is, meg minden, erre látom, hogy a 2011-es szeptemberi felvételi eljárásban már az van benne, hogy csak azoknak lehetséges, akik ilyen tapasztalatokkal, munkaelőzménnyel rendelkeznek. Emiatt ijedtem meg a véd-ig szak miatt is. Többi szak címén arra gondoltam, hogy milyen a színvonal pl. a katonai gazdálkodási szakon. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, mert nem tudhatod. Ezért bocsi.
Amúgy te milyen érettségidet vitted? Nekem totálisan nincs belügyi rendészetim, még szerencse, hogy lehet kicsit humánusabb megoldásokat is választani. :)
Hát ez a kommandósos sztori meglepő! Mik történnek egy ilyen suliban...
Ja hát igen, remélem érinteni fog. Sajnos azt tapasztalom, hogy nem tudnék ennél jobbat választani, mert amik eddig ezenkívül tetszettek, sajnos másoknak is, így a turizmus vendéglátás max. álom marad.
A kat gazdálkodáson van alkalmassági. Ennyit tudok róla.
Én a történelmet és a magyart erőltettem a felvételinél. Azért meg ne legyél elkeseredve mert nem turizmusra mész. Ennél legalább biztos lehetsz benne, hogy máshol nem tanulhatsz ilyen szakon :D.
Amúgy még kétszer-háromszor gondold meg, hogy biztos ide akarsz-e jönni. Ez egy 1 bites szak. Vagy kapsz vele munkát a BM OKF-nél vagy sehol. Orosz rulett.
GYIK-
"A katasztrófavédelmi szerveknél történő elhelyezkedés feltételei:
egészségügyi–pszichikai alkalmasság, és felső fokú állami és szakmai képesítés. Ennek megszerzésére lehetőség van a Rendőrtiszti Főiskola Katasztrófavédelmi Szakán, a Szent István Egyetem Környezetmérnöki Szak katasztrófavédelmi szakirányán, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Védelmi Igazgatási Szak katasztrófavédelmi szakirányán, valamint felső fokú állami (főiskolai, egyetemi) diploma mellé a felső fokú szakmai képesítés megszerezhető belső OKJ-s képzés formájában, a katasztrófa- és tűzvédelmi szervező (tiszt) 10 hónapos tanfolyam elvégzésével is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!