Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet-e szintcsökkentő érettsé...

Lehet-e szintcsökkentő érettségit tenni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy sokáig bizonytalan voltam a továbbtanulást illetően, és sajnos rosszul választottam az egyetemen is. Átmegyek egy másik karra. 11.-ben tettem két előrehozott emelt szntű érettségit, mert az akkor elképzeléseim szerint érdemes volt. Most átnézve a pontszámaimat, úgy döntöttem, hogy az egyik emelt szintű tárgyból újra érettségizem középszinten a több pont érdekében. Lehet ezt?

Második kérdésem: a felvételihez újra szeretnék emeltszintűzni egy tárgyból, melyből már van emeltszintűm, csak nem a legjobb. Ezt ugye megtehetem? S ha megvan az emeltszintűm, de teszem azt, rosszabban sikerül az előzőnél (amire semmi esély,de...), akkor választhatok, hogy melyiket szeretném beszámíttatni? Vagy az második emelt szintű "hatálytalanítja" az elsőt?

2010. dec. 15. 11:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ha kezedben van az érettségi bizonyítvány, akkor akármiből, akármilyen szinten, akármelyik érettségi időszakban érettségizhetsz. Azt számolják, amivel több pontod van. De természetesen fizetni kell érte.
2010. dec. 15. 13:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Mindegyik érettségi eredményed ugyanúgy meg lesz, nem törlődik egyik sem. Ha rosszabbat írsz, akkor a jobbat számolják.
2010. dec. 15. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!