Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék kínaiul tanulni....

Szeretnék kínaiul tanulni. Milyen könyveket ajánlotok kezdőknek?

Figyelt kérdés
Esetleg valahonnan nem lehet letölteni egy kezdő kínai nyelvkönyvet. Annak idején japánt is így kezdtem el tanulni. Yamaji Masanori teljes könyvét le lehetett tölteni + van a japánpelcek oldal és nagyon jól lehet haladni. Sok hanganyag film stb. De kínai nyelvről ilyet egyáltalán nem találok. Se letölthető könyvet, se oktató honlapot. Valaki esetleg tudna segíteni? köszönöm
2010. dec. 9. 17:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Hú, hát jó kérdés. Amúgy megkérdezhetem, miért szeretnél ínaiul tanulni? Érdekel a kultúra, ország? És melyik kínait akarod tanulni? Ha jól tudom, van Tech Yourself Chinese mandarinhoz és kantonézhoz is, azt talán letölthetnéd ;)
2010. dec. 9. 17:28
 2/3 A kérdező kommentje:
hát a hétköznapi mandarint akarnám. egy az, hogy érdekel a kultúra és az egész kelet. Eddig ezért is tanultam japánt. De most kezdek rájönni, hogy elég hülye voltam, hogy a japánt kezdtem el, mivel kínaival sokkal nagyobb az esélyed összefutni. És én gyakorlatban szeretném használni a nyelvet. Kicsit közrejátszik az is, hogy itt Londonban kínai barátom van. :)
2010. dec. 9. 17:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Könnyebb összefutni? Hát, a kantonézzal igen, de a mandarinnal nem igazán találkozik az ember - mármint Magyarországon, ahol én élek, biztos nem - mondjuk lehet még mindig gyakrabban, mint a japánnal. Ha a barátod a mandarint beszéli, akkor gondolom tud valamit segíteni. A mandarint a PRC-ben beszélik ugye, és egyszerűsített írást használnak hozzá, valamint 5 hangsúly van benne, és k.b. ennyit tudok igazán, tehát azt javaslom, hogy töltsd le a Teach Yourself Mandarint, és próbálgassátok ;)

első

2010. dec. 9. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!