HELP! Földmérő mérnök? NYME földmérő és földrendező mérnöki? Mi a véleményetek?
Földmérést néztem ki magamnak, mint célt.
-Szerintetek milyen?
-Elhelyezkedési lehetőségek milyenek?
-Fizetésről esetleg tud valaki valamit?
-Mi a véleményetek az NYME-en induló képzésről? (máshol nem találtam ilyen irányú képzést)
Vagy hol van egyáltalán ilyen képzés? Melyik a legjobb közülük?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jó Szerencsét!
Amennyire eddig én olvastam, nem írt ide olyan, aki NYME-GEÓ-s...bár csak átfutottam a válaszokat...
Én Geós vagyok, és ezt büszkén is mondom!!!
Lássuk a kérdéseidre a választ sorban:
1.Szerinted milyen?
- Hát, kinek milyen. Én már a bALEKhéten(gólyatábor) tudtam, hogy én ide hazajöttem. Nem volt kérdés, hogy jól fogom magam érezni, hisz az ország legkisebb egyetemi kara vagyunk, ezért igen családias. A társaság a legjobb, és mindig van aki segít. Viszont. A suli főként matematika centrikus. Elég keményen. Én világ életemben kettes voltam matekból, ezt vissza is kaptam, meg is buktam első félévben matekból és geometriából, de most már sikerült helyre jönnöm. Nem mondom hogy könnyű, sőt. Nagyon nehéz, de ha megy a matek, akkor egyszerűbb. Én megszerettem a szakmát, és bár sokszor elegem van belőle, ha újra kellene döntenem, akkor is ide jönnék.
2.Elhelyezkedési lehetőségek milyenek?
- A válaszok erre megoszlanak. A Dunántúl elég telített ilyen szempontból, az alföldön, Békéscsaba környékén, Budapesten nagyobb a felvevőpiac, de kisebb cégeknél is el lehet helyezkedni. Ha jó a Főnököd, vagy vannak kapcsolataid, vagy talpraesett vagy, nem lehet gond. De észnél kell lenni.
3.A fizetésről esetleg tud valaki valamit?
- A fizetés is változó. Manapság sokan annak örülnek, ha munka van, így szerintem diplomás minimálbérrel lehet kalkulálni. Ha tudsz maszekolni, akkor jöhet be még bónusz, de ez cégfüggő. Állami szférában biztos állás, és mai viszonyok között tűrhető fizetésed lehet. A cégek nagyon szívesen dolgoznak a Geón végzettekkel, de sajnos soknak nincs pénze, hogy megfizesse a jó munkaerőt.
4. Mi a véleményetek az NYME-n induló képzésről?
- Más helyeken lehet, hogy könnyebb a geoinformatikai szakirány, lásd BME (itt megjegyzem, nincs viszonyítási alapom, tehát tévedhetek, itt viszont rohadt nehéz). Én nagyon szeretem, és még egy szót se szóltam a Selmeci hagyományőrzésről, ami a sulinak egy jelentős része lehet, ha vevő vagy rá. Az biztos, hogy az a Főiskolai diploma, amit ennek a sulinak az elvégzése után kapsz, nagyon sokat fog érni, mivel marha sokat fogsz tanulni, és ezt kamatoztatni is tudod, ha ügyes vagy. Teszem hozzá...minden évben 120 körüli elsős kezd, második félévre kevesebb mint a fele marad meg, és a végén éventi alig 20 fő körül végeznek, és ebben a számban a mintatantervesek száma (akik 3,5 év alatt végzik el) kevesebb mint 5. Mindezek mellett én tiszta szívből ajánlom Neked!
Ha kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok!
Vagy írj vissza kommentben, ha kérérdésed van, vagy küldj üzenetet!
Üdvözlettel:
A Fotós
Fúfú, nagyon köszi a választ!! Mindenre sikerült választ adnod, nem merült fel bennem új :)
Köszi szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!