Kereskedelem és marketing foszk/alapképzés humán beállítottsággal sikerülhet, esetleg MA-t melyiket lehet érdemes?
Mit gondoltok a képzésről? Nehéznek találjátok/találtátok, van-e értelme elvégezni jobb és megfizetőbb munkalehetőség reményében.
Inkább humán beállítottságú vagyok (illetve kis kreatív, alkotó szellemű, de az ME-n sajnos nem akad nagyon ilyen jellegű képzés, pl valami grafikusféle...), ezért picit "félek" ettől a képzéstől, de úgy érzem még valamit tanulnom kellene a jogi alapképzéses diploma mellé, aminek több haszna van.
Hábár jobb volna egy mesterképzés, mivel az rövidebb lenne alapvetően, de valahogy nem tudom melyik lehetneq megfelelő.
Esetleg ajánlanátok olyan GTK-s mesterképzést, ami javarészt humán beállítottságúként szóba jöhet saját véleményetek alapján?

El lehet végezni a kermarkot, nem egy nehéz képzés még akkor se, ha inkább "humános" vagy, de azt tudnod kell, hogy az egyetemen ettől függetlenül lesz jó pár félév matek, ami messze meghaladja a középiskolai emelt szintű matek követelményeit. A képzés neve annyiból megtévesztő, hogy ez alapvetően egy közgazdász képzés. A tantárgyak kb. kétharmada ugyanaz, mint amit mondjuk egy pénzügy és számvitel vagy gazdalkodási és menedzsment szakon tanulnál, és a maradék kurzus sem azt a fajta kreativitást célozza, amire te gondolsz. Hallottam egyetemről, ahol van 1-1 félévnyi webdesign vagy hasonló választható tantárgy, de abszolút nem ez van a középpontban.
Nem marketingesként végeztem, de van egy kedves marketinges ismerősöm, aki azt szokta mondani, hogy aki reklámplakátokat akar tervezni, vagy reklámfilmeket akar rendezni, az menjen el grafikusnak vagy filmrendezőnek. Az menjen marketingesnek, akit az érdekel, hogy mi alapján döntsük el, hogy a célcsoportunkat plakáttal vagy reklámfilmmel érjük el, hogy ezeket hova helyezzük el, hogy a célcsoport tagjai találkozzanak vele, vagy hogy a nap végén hogyan értékeljük azt, hogy melyik kampányunk mennyire érte meg.
Nem is akarnék egy ilyen képzésbe kreatív vonalat erőltetni, mert tudom, hogy más világy csak azért írtam, hogy az a vonal biztosan érdekesebb lenne számomra. Viszont egy gazdász képzéssel lehet beülnék 8 óra irodai munkára viszonylag jó fizuért "és kész".
Csak azt nem tudom mit lenne érdemes elkezdenem humán beállítottságúként. Valamiféle érdeklődésem lenne ezirányba, főleg mivel mérnök, orvos, jogász ilyeneket eleve kizártam.
A mesterképzéseket is nézegettem, de így a leírások alapján annyira lehetetlen ezeket eldönteni...
Jó lenne valamit 1-2 nagyon max 3 év alatt elvégezni, akár egyetemen kívül is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!