Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 27 évesen még megéri alapképzé...

27 évesen még megéri alapképzésre menni?

Figyelt kérdés

Egyelőre 26 vagyok, viszont minden képzés, amiben gondolkozom, szeptemberben indul.

Most lett meg a szociológia BA-m, és nagyon biztatott mind a konzulensem, mind a vizsgabizottság többi tagja a survey statisztika mesterre (kvantitatív irányba tereltem a tanulmányaimat, a specializációm is adatközpontú társadalomtudomány lett), és én is tervbe vettem már egy ideje, mert korán kiderült, hogy ez a terület áll hozzám közel. Arra az esetre, ha nem vennének fel, nincs fix elképzelésem, de mivel pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-m is van, és tudom, hogy a gazdasági jellegű szakmák keresettek, gondoltam rá, hogy építenem kéne erre egy valóban használható végzettséget, ami a pénzügy és számvitel BSc lenne, suli mellett lehetnék gyakornok is.

Annyi a problémám, hogy úgy érzem, túl sok évet csesztem el hülyeségekre, és nem tudom, hogy a gyakorlatban származna-e ebből hátrányom azokkal szemben, akik már 18 évesen ráléptek erre a pályára. Persze lehet, hogy ha 40-50 éves koromban majd visszagondolok a mostani tépelődésemre, csak nevetni fogok magamon, amiért ilyen "korán" temetni akartam az életemet, de mégis azt hiszem, jobban járok, ha kikérem erről olyan emberek véleményét is, akik urambocsá rá is látnak erre a kérdésre.

tegnap 17:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne érné meg?

Bár én inkább mesterképzésből jelölnék meg B-tervet.

tegnap 18:18
 2/3 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen jó a survey statisztika. De külföld nem jöhet szóba? Például Hollandiában szuper 1 éves mesterszakok vannak tök olcsón.
tegnap 19:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Ugyanennyi évesen kezdtem el a pénzügyet, lassan végzem vele 30 fele. Hátrányod szerintem nincs, akkor van, ha gyártasz mindenféle korlátot ezzel kapcsolatban a buksidban, szóval ha ezt magadban nem tudod rendezni.
tegnap 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!