Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Matematika-fizika vagy matemat...

Matematika-fizika vagy matematika-könyvtár szak?

Figyelt kérdés
Szeretem a matekot, emeltezek belőle, de nem szeretnék mérnök lenni. Az 5. érettségi tárgyam a fizika (középszinten). Tanárira szeretnék jelentkezni, de nem tudom hogy a fizikát vagy a könyvtárt vegyem fel szakpárként. Úgy tudom hogy fizika elég nehéz szakpár, kb. olyan mint a fizikus szak, csak specializáció nélkül. A könyvtár szak viszont elég könnyű, de mivel sokan választják valószínűleg nem tudom hasznosítani. Viszont ezzel ha meggondolom magam, sulin kívül lehet állást kapni. Viszont a fizika is alacsony óraszámban megy, ráadásul sok helyen már csak természettudományt tanítanak, szóval lehet hogy feleslegesen végezném el a szakot. Lehet hogy a matekkal mindkét esetben kvázi-egyszakosként tudnék elhelyezkedni, de mivel nagy óraszámban megy, valószínűleg kapnék teljes állást. Vagy mégis inkább megéri a fizika szakpárnak?

febr. 1. 19:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"A tanárszakokat tudtommal olyan mélységben tanítják, hogy utána az adott szakos kutatóként is el lehessen helyezkedni."

Ez akkor volt így, amikor én is végeztem: tudományegyetemen mindenki ugyanazt tanulta az angol szakon, a tanárképzés pedig valami plusz volt, amit aki akart elvégzett mellé, aki nem, az nem - és ha nem, akkor tanárnak nem mehetett, kutatónak viszont igen. Szerintem tök jó rendszer volt, nem is értem, miért kellett bekavarni...

tegnapelőtt 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!