Érdemes anglisztikára jelentkezni?
Ne a matektól való félelem hajtson!
Azt találd ki, hogy mivel szeretnél foglalkozni napi 8 órán keresztül teljes állásban minden nap és minden héten. Abból majd következik, hogy milyen irányú tanulmányokra lesz hozzá szükség.
Dolgoztál már bármit, legalább a nyári szünetekben? Jó volt? Mit szerettél benne, mit nem? Akik ugyanott dolgoztak, de diplomásan, azoknak a munkáját szívesen végeznéd?
"Menj inkább nemzetközi gazdálkodásra."
De miért pont arra, ha fogalma sincs, mit is akar tulajdonképpen?
(Most jövök rá, hogy ez a külker modern elnevezése, ugye? :) )
Úgy válaszolok, hogy nem olvastam a korábbi válaszokat.
Nem anglisztikára, hanem angoltanárira jártam fél évet, de tulajdonképpen mindegy, mert nagyon hasonló a két képzés, akkor még az összes órán együtt voltunk az anglisztikásokkal. Azóta már más szakon vagyok.
Az, hogy szereted az angolt, nem elég. Akkor ajánlom, ha mélyen érdekel az angol nyelvű országok kultúrája, irodalma, művészete, történelme. Én is inkább humán beállítottságúnak tartottam magam, jó voltam irodalomból, töriből, többnyire szerettem is, de én azért IS jöttem el, mert engem már ilyen mélységekben ez nem tudott érdekelni és semmi hasznát nem éreztem.
Ha nagyon szereted az angolt, esetleg más nyelvet is tanulsz, én szívesen ajánlanám inkább a nemzetközi tanulmányokat!:)
Ott tanulhatsz törisebb tárgyakat, gazdasági tárgyakat, filozófia, politikatudományt, valamennyi jogi ismereted is lesz.
Én bár jogot tanulok, itt is van közgazdaságtan (mint az egyetemi szakok 90%ban) és nagyon elméleti, semmi számolás.
Vagy esetleg a tanárit tudnám mondani, ha fentiekben említett (18-as kérdező) angol szeretet megvan.
Sok egyetemen van anglisztika msc vagy annak már a szakosodása (amerikanisztika). Ha egy "használhatóbb" bsc képzés után még mindig ez a vágyad még mindig eltudod kezdeni. (akár a bsc képzést is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!