Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes anglisztikára jelentke...

Érdemes anglisztikára jelentkezni?

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz? Milyen munkát lehet vele kapni? Az angol az egyetlen tárgy amiből jó vagyok, ez megfelelő választás lehet?

jan. 29. 21:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne a matektól való félelem hajtson!

Azt találd ki, hogy mivel szeretnél foglalkozni napi 8 órán keresztül teljes állásban minden nap és minden héten. Abból majd következik, hogy milyen irányú tanulmányokra lesz hozzá szükség.

Dolgoztál már bármit, legalább a nyári szünetekben? Jó volt? Mit szerettél benne, mit nem? Akik ugyanott dolgoztak, de diplomásan, azoknak a munkáját szívesen végeznéd?

jan. 30. 16:01
 12/23 anonim ***** válasza:
25%
Menj inkább nemzetközi gazdálkodásra. Egyik barátnőm tavaly kezdte eltén az anglisztikát, C1-gyel ment és 460 körüli pontja lett. Ősszel kezdte az első félévet, most kezdené a másikat, de nem vett fel tárgyakat és újra jelentkezett, csak most gazdasági szakokra. Mindenki azzal megy oda, hogy fordító akar lenni, ő is úgy ment, de angol-magyar fordítóból nagyon sok van. Talán kint van esélyed, mert ott ritka a magyar fordító, de idehaza angol már nem igazán kell. Fordítónak max akkor éri el menni, ha mondjuk kínai, orosz vagy holland fordító lennél. Azok keresettek. De az angol nem az.
jan. 31. 16:46
 13/23 anonim ***** válasza:
25%
Fordítónak menni a chatgpt korában?... Hogy lehetne abból megélni? A legtöbb szöveg, amit fordítani kell, megoldható géppel.
jan. 31. 17:13
 14/23 anonim ***** válasza:
13%

"Menj inkább nemzetközi gazdálkodásra."

De miért pont arra, ha fogalma sincs, mit is akar tulajdonképpen?

(Most jövök rá, hogy ez a külker modern elnevezése, ugye? :) )

jan. 31. 17:14
 15/23 anonim ***** válasza:
14 több mindent tud vele kezdeni, mint egy anglisztikával:) és egy csomó közgáz msc is elérhető lesz onnan számára. Egyébként meg nyilván azért tette fel a kérdést, hogy mit ajánlanánk neki, ha jó angolból. Ha tudná mit szeretne, nem tette volna fel ezt a kérdést 🤯 pont ezért ajánlottam ezt
jan. 31. 19:21
 16/23 anonim ***** válasza:
De ehhez matek is kell azért, nem? Ő meg attól menekülne...
jan. 31. 20:06
 17/23 anonim ***** válasza:
56%
16 annyira durván nincs sok matek, mint egy proginfón vagy mérnök szakon. Analízis van. De matekinggel is simán megvan belőle a kettes. Sajnos ami jövőképes szak, azon valamilyen szinten mindenhogy megjelenik a matek. A humán, bölcsész szakok meg nem jövőképesek.
jan. 31. 20:09
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

Úgy válaszolok, hogy nem olvastam a korábbi válaszokat.

Nem anglisztikára, hanem angoltanárira jártam fél évet, de tulajdonképpen mindegy, mert nagyon hasonló a két képzés, akkor még az összes órán együtt voltunk az anglisztikásokkal. Azóta már más szakon vagyok.

Az, hogy szereted az angolt, nem elég. Akkor ajánlom, ha mélyen érdekel az angol nyelvű országok kultúrája, irodalma, művészete, történelme. Én is inkább humán beállítottságúnak tartottam magam, jó voltam irodalomból, töriből, többnyire szerettem is, de én azért IS jöttem el, mert engem már ilyen mélységekben ez nem tudott érdekelni és semmi hasznát nem éreztem.

febr. 1. 18:40
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha nagyon szereted az angolt, esetleg más nyelvet is tanulsz, én szívesen ajánlanám inkább a nemzetközi tanulmányokat!:)

Ott tanulhatsz törisebb tárgyakat, gazdasági tárgyakat, filozófia, politikatudományt, valamennyi jogi ismereted is lesz.

Én bár jogot tanulok, itt is van közgazdaságtan (mint az egyetemi szakok 90%ban) és nagyon elméleti, semmi számolás.

Vagy esetleg a tanárit tudnám mondani, ha fentiekben említett (18-as kérdező) angol szeretet megvan.

Sok egyetemen van anglisztika msc vagy annak már a szakosodása (amerikanisztika). Ha egy "használhatóbb" bsc képzés után még mindig ez a vágyad még mindig eltudod kezdeni. (akár a bsc képzést is)

febr. 1. 19:19
 20/23 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, kezdjél el magántanítani, hogy rájöjjél minél előbb, hogy hogy ízlik a tanítás! Igaz, hogy már csak két hét van az idei jelentkezésig, de akkor is: keress valami rokongyereket, vagy szomszédot, vagy akárkit, akit korrepetálgathatnál, akár ingyen is, hogy ha két hét alatt nem is, de legalább szeptemberre legyen valami fogalmad arról, hogy mire is vállalkozol, ha a tanítás irányába indulsz el. Lehet, hogy direkt megtetszik, de ha már most sikítófrászt kapsz tőle, jobb, ha minél előbb kiderül. :)
febr. 1. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!