Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági szakra szeretnék...

Gazdasági szakra szeretnék menni, de nem tudom, hogy pontosan melyik lenne a legjobb nekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A Corvinusra vagy a BGE-re szeretnék majd járni. Matekosabb vagyok, de nem látom át, hogy melyik gazdasági szak pontosabban mivel foglalkozik és hogy hol lehetne velük később elhelyezkedni… Ebben szeretnék segítséget kérni.

Régebben volt valaki, aki írt egy hosszú, kifejtős választ, egy hasonló kérdésre. A választ kimásoltam és elmentettem jegyzetekben, de most nem találom…. és a kérdést se.

jan. 6. 12:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
GPME? Osztatlan, de az a legerősebb gazdasági szak, erős matekja van.
jan. 6. 12:15
 2/2 anonim ***** válasza:
80%

GPME-re emelt matek kell, minimum 90%, ha be szeretnél kerülni, mert csillagászati a ponthatár. És az mellett egy másik emelt is kell, mert emeltenként csak 25+ pontot kapsz. Már ha neked ez releváns és nem maxolod ki a 100-at sport meg tanulmányi versenyeredményekkel.

De egyébként én a pénzügy számvitel szakot is nagyon ajánlom, 1-2 vizsga híjján ki lehet vele váltani a mérlegképest meg sok mesterképzésre lehet vele menni, amik után nagyon jók a lehetőségek. De ha szóba jöhet nálad a jog, akkor az sem lenne rossz, arra csinálsz valamilyen gazdasági mestert és elmehetsz adótanácsadónak. Ott meg nem ritka a 700+ nettó.

jan. 6. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!