Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik Gazdaságtudományi...

Melyik Gazdaságtudományi Egyetem a legjobb Magyarországon?

Figyelt kérdés

okt. 6. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Attól függ igazából kit kérdezel és mi alapján nézed. Pl. HVG összesített lista alapján a BCE volt 2024-ben: [link]

Én itt végeztem alapszakot és az ELTE-n mestert, szerintem a másodikon jobb a képzés, viszont számvitel és nemzetközi gazdálkodás kapcsán BGE-t szokták sokan dicsérni. Egyikkel se nyúlsz igazából mellé. De ha gyk-n rákeresel sokszor volt már hasonló kérdés, megoszlóak a vélemények.

okt. 6. 17:11
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Milton
okt. 7. 07:43
 3/9 anonim ***** válasza:
A kérdés így ebben a formámban nem megválaszolható. Neked mi a fontos?
okt. 8. 21:31
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Corvinus a legnagyobb nevű és neki van a legtöbb céggel kapcsolata, ami nagy segítség az egyetem utáni elhelyezkedésben. Viszont könnyen át tudsz kerülni fizetősre és 800 ezer félévenként, a többi egyetemen csak 2-3-400.

Az ELTE nem kifejezetten gazdasági képzésekben jó, de a pedagógus, jogász, természettudományi, informatikai képzésekben valóban kiváló, a gazdasági szaka még elég friss.

SZTE-n voltam nyílt napon pénzügy-számvitel szakos programokon, hát a számviteles oktató nekem nem volt túl szimpatikus és eléggé unalmas, szenvedős volt az előadásmódja, pedig közgazdasági középiskolából jöttem, nem volt számomra idegen a téma, de ha nem tanultam volna előtte, nála biztos nem tanultam volna meg.

BGE-t jónak mondják, értékes a diplomája és nem hajtanak meg nagyon érte.

Debrecennek is nagyon jó.

Pécsről nem tudok nyilatkozni, mivel a keleti országrészben élek és a pesti meg egyéb keleti egyetemekre járnak ismerőseim.

BME alapból egy elég rosszra értékelt, sznobképző, de elvileg a gazdasági szaka jó. Most kezdett ott egyik ismerősöm.

okt. 9. 20:55
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

#2: +1

[link]

Legyél Te is Miltonos!

okt. 12. 16:54
 6/9 anonim ***** válasza:
55%
Bármit csak a Miltont ne. Régi Zsigmond király Egyetem de ezzel a névvel olyan szinten lejáratták magukat, hogy átnevezték angol névre, hogy valami luxi angol business school hatást keltsen. De ugyanúgy kiröhögik ezt a diplomát, mint annak előtte. A többi pesti gazdasági egyetemhez képest ez egy vicc egyetem. Metropolitan szintű.
okt. 13. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:
68%
A Milton egy hurrikán. Szégyen kimondani, hogy Friedman? Mégis magyar zsidók voltak az ősei.
okt. 14. 20:22
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen egyetemen végzel a lényeg, hogy legyen róla papírod. Ahogy írtad a munkatapasztalat a lényeg, amit egy neves egyetem sem pótolhat.

Azt válaszd amelyik neked jobb. Munka mellett fontos (nekem pl.), hogy ne kelljen több 100 km-t utazgatni még munka után.

Számomra a levelezős kapcsolat nem fontos (van 1-2 ember akivel amúgy is tartom a kapcsolatot), a lényeg hogy meglegyenek a vizsgáim és teljesítsem a féléveket. Munka és család mellett tanulni mentem oda, nem haverkodni. De minden ember más, kinek mi számít. Sajnos az én szakomon nincs távoktatás de ha lenne egyből átnyergelnék.

okt. 14. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
25%
8 ez a legnagyobb hülyeség, hogy "legyen papírod". Ne papírja legyen, hanem tudása. És azt nem minden egyetemen adják át egyformán. Egy Kodolányi például elég laza, zh sincsen túl gyakran, simán átmész ötössel és nem szakadsz meg. Egy Corvinus viszont annál többet ad rengeteg szakmai programmal, előadással. A pénzügyi-matematikai elemző szak is ott indul csak az országban, állítólag nagyon színvonalas. Biztosan nem hasonlítható egy Kodolányi gazdálkodás és menedzsmenthez. Pont a gazdasági az a szektor, ahol nagyon is számít hol végeztél. Jobb helyeken tisztában vannak vele, melyik egyetem milyen képzést nyújt színvonalt illetően.
okt. 15. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!