Melyik Gazdaságtudományi Egyetem a legjobb Magyarországon?
Attól függ igazából kit kérdezel és mi alapján nézed. Pl. HVG összesített lista alapján a BCE volt 2024-ben: [link]
Én itt végeztem alapszakot és az ELTE-n mestert, szerintem a másodikon jobb a képzés, viszont számvitel és nemzetközi gazdálkodás kapcsán BGE-t szokták sokan dicsérni. Egyikkel se nyúlsz igazából mellé. De ha gyk-n rákeresel sokszor volt már hasonló kérdés, megoszlóak a vélemények.
Corvinus a legnagyobb nevű és neki van a legtöbb céggel kapcsolata, ami nagy segítség az egyetem utáni elhelyezkedésben. Viszont könnyen át tudsz kerülni fizetősre és 800 ezer félévenként, a többi egyetemen csak 2-3-400.
Az ELTE nem kifejezetten gazdasági képzésekben jó, de a pedagógus, jogász, természettudományi, informatikai képzésekben valóban kiváló, a gazdasági szaka még elég friss.
SZTE-n voltam nyílt napon pénzügy-számvitel szakos programokon, hát a számviteles oktató nekem nem volt túl szimpatikus és eléggé unalmas, szenvedős volt az előadásmódja, pedig közgazdasági középiskolából jöttem, nem volt számomra idegen a téma, de ha nem tanultam volna előtte, nála biztos nem tanultam volna meg.
BGE-t jónak mondják, értékes a diplomája és nem hajtanak meg nagyon érte.
Debrecennek is nagyon jó.
Pécsről nem tudok nyilatkozni, mivel a keleti országrészben élek és a pesti meg egyéb keleti egyetemekre járnak ismerőseim.
BME alapból egy elég rosszra értékelt, sznobképző, de elvileg a gazdasági szaka jó. Most kezdett ott egyik ismerősöm.
Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen egyetemen végzel a lényeg, hogy legyen róla papírod. Ahogy írtad a munkatapasztalat a lényeg, amit egy neves egyetem sem pótolhat.
Azt válaszd amelyik neked jobb. Munka mellett fontos (nekem pl.), hogy ne kelljen több 100 km-t utazgatni még munka után.
Számomra a levelezős kapcsolat nem fontos (van 1-2 ember akivel amúgy is tartom a kapcsolatot), a lényeg hogy meglegyenek a vizsgáim és teljesítsem a féléveket. Munka és család mellett tanulni mentem oda, nem haverkodni. De minden ember más, kinek mi számít. Sajnos az én szakomon nincs távoktatás de ha lenne egyből átnyergelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!