Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanári szakra menni 2025 ben?

Tanári szakra menni 2025 ben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mindjárt itt a felvételi és egy hatalmas fordulat történt a szívemben. Eddig minden úgy ment, hogy én az EÜ-ben szeretném folytatni az életemet, egyetemre is EÜ területen mennék tovább. Viszont 3 hónap segédápolóként melózás után teljesen megváltozott a véleményem...

Máskor is volt már ilyen az én elmémben, de csak kósza gondolatnak tartottam azt, hogy tanár legyek. Sajnos a környezetemben mindenki ellenzi az egész pályát valamiért, viszont most így jobban átgondolva az én szemszögemből már általános iskolában is nagyon szerettem előadni, többször megkértem a biosz tanáromat, hogy az egész órát had tartsam egy érdekes betegséget, kórt bemutatva. Most technikumban is nagyon szerettem előadni, érettségi előtt pedig sokat segítettem a társaimnak főleg matekból megérteni a típus feladatokat, többen vissza is jeleztek, hogy nekem köszönhetik az adott feladaton való pontokat. Van nekem már egy meglévő emelt biológia érettségim ami nagyon jól sikerült (90+%).

De a sok rizsa után a tényleges kérdésre is szeretnék rátérni. Mivel a környezetemben mindenki nagyon negatív a pedagógus pályával szemben, szeretném kikérdezni a ti véleményeteket is. Akár pros and cons mintán vagy bármilyen személyes tapasztalat alapján. Megéri-e 2025 ben tanárnak tanulni? Ott van-e mindenképpen a kiégés? Kiszabadulhat-e a jelenlegi oktatás ebből a mélységes mély szakadékból amiben jelenleg van...

Egyébként biológiai-matematika szakos tanárin gondolkodtam NYE vagy DE TTK-ján.

jan. 3. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én tanárszakos vagyok és annyit tudok tanácsolni, hogy tényleg csak akkor vágj bele, ha elhivatott vagy, különben már a képzés során kiégsz. Kiégés szerintem elobb-utobb mindenkinél bekövetkezik a pályán, viszont ki lehet belőle törni.
jan. 6. 17:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem a mentális kiégésem a matek szak miatt ütött be egyetemen...
jan. 7. 10:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
9# Na igen, egy ideig én is tanárnak készültem, ezért követtem a híreket, és '14-ben amikor az életpálamodell bejött egyáltalán nem volt rossz a tanárok fizetése, legalábbis a kezdőké. De aztán évekig nem emelkedett, és volt már olyan, hogy a kezdő pedagógus bérét ki kellett egészíteni a bérminimumra, mert amúgy nem érte volna el... Ha aa diplomás átlagbér nyolcvan százalékát eléri, és ott is tartják, akkor nem lesz rossz, de sztem mihelyt egy kicsit rendbetették megint lekerül a téma a napirendről és akik most mennek majd tanárnak megint át lesznek verve a palánkon.
jan. 7. 14:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha te tanár szeretnél lenni, akkor ne hagyd magad lebeszélni! Van sok probléma, meg nehézség, és sajnos igen... a társadalmi megítélés elég rémes. Viszont legszebb szakma a világon:)

Később úgyis elrendeződik minden, ha ez az utad! Biosz-matekkal szerintem bárhol találsz munkát, illetve lehetnek magántanítványaid is, ami szintén jó kiegészítés anyagilag.

jan. 11. 17:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

14 folyt

Én is tanár vagyok.

jan. 11. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!