Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kiemelkedő fogalmazási és...

Kiemelkedő fogalmazási és nyelvi (idegen és magyar) készségnek mely szakmákban lehet jó hasznát venni?

Figyelt kérdés

dec. 28. 08:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy látom, hogy sajnos egyre kevésbé lehet ilyen érdeklődéssel karriert építeni. Én is magyarból és németből voltam jó, ezért mentem germanisztika szakra. Egy fordítói továbbképzést is elvégeztem, pár évig dolgoztam fordítóként, de hosszú távon (tapasztalatom szerint) nem nyújt biztos megélhetést. Könyvkiadóhoz, újsághoz, médiába stb. pedig csak kapcsolatok által tudsz bekerülni, de ha úgy gondolod, hogy akár még doktori képzést is végeznél, és jól tudsz kapcsolatokat építeni, akkor nem teljesen reménytelen, ismerek olyat, akinek sikerült.

Ezeken a "klasszikus" íráshoz kapcsolódó munkakörökön kívül pedig valóban szinte bármilyen munkakörben hasznát veheted ezeknek a készségeknek.

dec. 30. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!