Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közlekedésmérnők vagy építőmér...

Közlekedésmérnők vagy építőmérnök?

Figyelt kérdés

Elég régóta gondolkodom a továbbtanuláson, és 2 opcióra szűkítettem le a lehetőségeimet. Az egyik a közlekedésmérnőki a másik pedig az építőmérnőki.

Gyermekkorom óta érdekel minden ami épített illetve minden ami mozog, gondolok itt autó, bicikli, kamion, repülő, stb.-re.

Kérdésem a következő lenne hogy melyikkel érdemesebb szerintetek foglalkozni? Sajnos közlekedésmérnökről nincs sok infóm így pontosan azt sem tudom hogy a képzés hogyan zajlik, viszont már csak maga a közlekedés világa egy nagyon izgalmas téma nekem.

dec. 20. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A műszaki mérnöki szakmák közül az építő mérnöki a legrosszabban fizető szakma
dec. 20. 17:04
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Én 9 év után hagytam ott a közlekedési szektort, már sok volt az állandó átszervezésből. Bár nem a mérnöki vonalon voltam, de sajnos erről a területről is elmondható, hogy egy bizonyos szint felett lehet vele magasabb keresetet elérni.
dec. 20. 20:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem túl jó választás. Vagy hát vannak jobb mérnöki irányzatok is. Ha már közlekedés akkor inkább gépész vagy villamosmernoki oldalról probalnék közelíteni ezen területhez, ők is kellenek ezen területre. És anyagilag jobban megbecsült szakmàk. Persze egyetemi nyiltnapokon erről nem nagyon beszélnek. Én èpìtőmèrnök vagyok de ezt a területet nem ajánlom senkinek így utólag. Anyagilag kevésbé megbecsült illetve xarok / elmaradottak a körülmények
dec. 21. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:

#1 Nem az építő, az építészmérnök a legszarabbul fizetett... De mindkettőnél csak a tervezésre igaz, kivitelezéseben azért lehet vele keresni.

Viszont a közlekedésmérnök fizetésben nem olyan rossz, csak az a problémája, hogy Budapesten kívül szinte esélytelen vele elhelyezkedni. Nagyobb városokban van egy-két hely, de oda mázli/protekció kell. (Vagy Záhonyba kell születni, ott mindenki vasutas XD)

Építőmérnököt kivitelezésbe meg lasszóval fogják, főleg vidéken. De ott meg sokszor szombaton is, éjszaka is dolgozni kell...

Közlek képzés az az első talán 1,5-2 évben közös a jármű mérnökökkel és logisztikásokkal, általános tárgyak vannak és ezek a nehezek, utána a szakos tárgyak már könnyebbek. BME-n a közutas és a vasutas szakirány szokott indulni, a repülős ritkán, a hajós soha, mert nem is lenne aki tanítsa.

dec. 22. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:
4. a statisztika szerint az építő mérnöki. Meg ott a munka körülmények is rosszabbak.
dec. 22. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
4: azert fogják az epitőmérnököket lasszoval kivitelezesbe mert szar az az életmód ami avval jár. Sok utazás, netán szállózàs, rengeteg túlóra. Ki a francnak kell ez a mai világban ? Barátság, család, egészség gyilkos életmód , a fentiek könnyen rámennek. Ehhez képest egy villamosmérnokivel vagy még jopar más mérnöki szakkal jóval jobb az élet
dec. 22. 22:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Az építőmérnök egy zsákutca. A tervezés és a kivitelezés is.
dec. 24. 01:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Jól belevalasztottal evvel a 2 szakkal. Persze azért melót találni velük, de a pénz része kérdéses
jan. 3. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!