Mi kell ahhoz, hogy pszichológus legyek?
Figyelt kérdés
Elsősorban azt szeretném leszögezni, hogy jelenleg egyetemista vagyok, viszont nem találom önmagam ebben így váltani szeretnék. Emelt fokú érettségit nem tettem mivel ide nem kellett és 18 évesen nem tudtam, hogy mit is szeretnék. Jelenleg a pszichológián gondolkodom de nem tudom lehetséges e emelt érettségi nélkül például az önköltséges. Illetve akinek ez a végzettsége ne tartsa magában az információkat! :)tegnap 15:36
1/14 anonim válasza:
Kevéssé meglepő módon az első lépés az, hogy pszichológia alapszakot végzel. Majd mestert. Előreláthatóan kb. egy héten belül megjelenik a felvételi tájékoztató, ami tartalmazni fogja, hogy melyik egyetem melyik szakára pontosan mik a felvételi követelmények. Addig max. a korábbi évek követelményeit nézheted meg, az is fent van a felvi.hu archívumában. Lehet, hogy azóta változott (vagy változni fog), de támpontnak talán elég.
2/14 anonim válasza:
Mondjuk kéne tudni olvasni, meg ész sem ártana hozzá.
3/14 anonim válasza:
Először nézd meg a tantervet. A pszichológia kőkemény biológia, statisztika, kutatásmódszertan.
Valószínűleg nem az aminek elképzeled. Semmi lelkizés nincs az alapszakban. Száraz anyag, nagy mennyiség. Mesterre pedig sokan nem kerülnek be, anélkül pedig amúgysem tudnál pszichológus lenni.
Az írásod alapján pedig fogalmad nincs az egész szakról, felsőoktatási rendszerről stb
4/14 anonim válasza:
Kell hozzá emelt SZINTŰ érettségi, de az még a legkevesebb. A szak elvégzéséhez képest kismiska.
5/14 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es! Tisztában vagyok azzal, hogy a felvi.hu-n fel vannak ezek tüntetve. A kérdésem az volt, hogy muszàj-e az önköltségeshez is emelt mivel arról nem találtam infót, illetve hogy tapasztalatokat olvassak ezzel kapcsolatban.
Mindenkinek köszönöm eddig☺️
tegnap 21:55
6/14 A kérdező kommentje:
Most leszek 20 januárban, gondoltam felteszek egy kérdést, mert senki nem a világ összes tudásával birtokában született. Nem erre való a platform? Vagy tán rosszul lettem informálva?
tegnap 21:57
7/14 anonim válasza:
A költségformának nulla köze van a felvételi követelményeknek! Azok a szakhoz kötöttek, nem ahhoz, hogy fizetsz-e érte.
8/14 anonim válasza:
#6 olvasni azért tudsz? Világosan fel van tüntetve mindenhol. Ha erre nem vagy képes, hogy akarsz egyetemet elvégezni?
9/14 anonim válasza:
Mennyire vagy jó angolból? Mert a legtöbb könyvet angolul fogod olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!