Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Debreceni Egyetemen anglisztik...

Debreceni Egyetemen anglisztika mesterképzés mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Anglisztika alapszak után Nyíregyházi Egyetemről mennyire lesz kemény?

dec. 18. 09:58
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Egy nagy szégyen a debreceni Putyinista fideszpénzmosoda egyetem.
dec. 19. 12:33
 2/2 anonim válasza:
Most találtam meg ezt a kérdést, remélem, még időben válaszolok. Nem ismerem a Nyíregyházi Egyetem anglisztika képzését, de azt debreceni anglisztika MA-sként el tudom mondani, hogy itt nagyon hallgatóközpontú, motivált és igazságosan osztályozó tanárok tanítanak. Emiatt minden óra élvezetes, nekem ezek az évek a legmeghatározóbb egyetemi éveim. Az MA képzésen nagyrészt saját magad választhatod ki, hogy melyik kurzusokra szeretnél járni, 2 éves forgásban vannak, szóval minden félévben érdemes azokat felvenni, amelyekről biztosan nem szeretnél lemaradni. Ha a filmes órákat szereted, nagyon jó a választék, és kevésbé megterhelő a készülés. De ha például felveszel minden irodalmi kurzust egy félévben, készülj fel, hogy heti 2-3 regényt kell olvasni, gyakran posztmodern regényeket, szóval ilyen értelemben "nehezebbek" az olvasmányok. MA-n már gyakran lehet esszé (2500-3000 szó körül kérik) vagy endterm között választani, szokott lenni félévenként kb. 2 prezentáció is, de ez is attól függ, hogy melyik kurzusokat veszed fel. Kevesen járnak egy évfolyamra, jelenleg egy 9 fős és egy 4 fős évfolyam van, az alapcsony létszám miatt jó kapcsolat alakul ki a hallgatótársakkal. Illetve még azt tudom mondani, hogy jelenleg nagyon várják az MA-ra jelentkező hallgatókat a tanárok, mert ha nem jelentkeznek elegen (ez a 4 fős évfolyam már a határeset kategória volt), nem indul el a képzés jövőre. Szóval tárt karokkal várnak Téged. :)
jan. 18. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!