Angol nyelvoktató MA-ra lehet sima nyelvszakos (anglisztikás) diplomával jelentkezni?
Figyelt kérdés
ELTE-BTK-n indul angol nyelvoktató MA. Arra lennék kíváncsi, hogy anglisztika diplomával lehetséges-e jelentkezni rá, vagy kell e valamilyen tanári végzettség is?2022. jan. 24. 22:25
1/14 anonim válasza:
lehet, nem kell tanári végzettség.
C1-es nyelvtudás kell és külön fizetni kell azért, hogy a képzés angolul folyik
2/14 A kérdező kommentje:
A c1 az meg lesz az anglisztika diplomával.
Ezt nem tudtam, hogy működik? Akkor állami ösztöndíjas helyre csak magyarul lehet menni?
2022. jan. 24. 22:39
3/14 A kérdező kommentje:
A felvi.hu szerint
MNA - Angol nyelvoktató (angol nyelven) indul államilag támogatottként is. Nem kötözködni akarok egyáltalán, csak érdeklődnék
2022. jan. 24. 22:42
4/14 anonim válasza:
Felvi.hu-n minden le van írva. A szakon indegennyelvi hozzájárulást kell fizetni (azoknak is, akik államilag támogatottak), félévente azt hiszem 150 ezer forint.
5/14 anonim válasza:
A szak részletes felvételi követelményeinél leírják, hogy mivel a képzés angolul folyik ezért állami támogatott képzés esetén is kell a nyelvi hozzájárulást fizetni ami 150 ezer ft//félév.
6/14 anonim válasza:
Nahát, végre egy értelmes lépés az eltétől. Ritkán látni ilyeneket. Gratulálok a vezetőségnek!
8/14 anonim válasza:
7. Arra, hogy egyáltalán létezik ilyen szak. Ritka, hogy az egyetem követi a piaci igényeket.
9/14 anonim válasza:
Egyébként 2019-ben indult először a szak, és nemcsak az ELTE-n hanem a Pannon Egyetemen is van.
Én is örülök neki, és ez kéne hogy legyen az oktatás, tanárképzés jövője szerintem. Bőven elég alapszak után egy 2 féléves képzés ha valaki tényleg tanítani akar.
10/14 anonim válasza:
És azt valaki tudja, hogy pl. ha valaki pedagógia alapszakot végez és jól tud angolul, van C1-es nyelvvizsgája, az is jelentkezhet ilyen mesterre?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!