Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BGE kereskedelem és marketing...

BGE kereskedelem és marketing vagy ELTE anglisztika?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén fogok majd felvételizni, jelenleg a BGE kereskedelem és marketing és az ELTE anglisztika szaka között vacillálok. Mit gondoltok, melyik érné meg jobban? (tudom, mindkettő büfészak… 🙄) Esetleg olyanok, akik oda jártak, tudnátok egy átfogó véleményt mondani a képzésekről? Mik a nehézségek?

Válaszokat köszi! 🫶🏼

dec. 16. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire érdekel a nyelvészet, irodalom, történelem, kultúra? Mennyire szeretsz szépirodalmat olvasni?
dec. 16. 20:08
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Ugye most viccelsz? Hogy lenne a kereskedelem és marketing “büfészak”? (?!) Az egyik legjobb nem tudományos (üzleti) szak.
dec. 16. 20:09
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Manapság a munkaerőpiacon egy anglisztika alapdiploma alig ér többet egy érettséginél. Még ha a mesterszakot megcsinálod, akkor sem leszel sokkal előbbre. Ez a kegyetlen valóság, és nem hinném, hogy pár év múltán jobb lesz a helyzet.
dec. 16. 21:23
 4/6 A kérdező kommentje:
#2 Nyilván nem én tartom büfészaknak, azzal, hogy leírtam azt szerettem volna elkerüli, hogy olyan választ kapjak, hogy mindkettő büfészak, inkább keressek normális szakot/szakmát. Jelenleg már kb minden szakot annak titulálnak ami nem mérnök, orvos vagy jogász..
dec. 17. 09:45
 5/6 anonim válasza:
71%

Az, hogy a kettő közül melyik lenne jobb, csak rajtad múlik. :)

Az anglisztikával egész sok lehetőség van mesterszakon, fordítástól kezdve a tanításig minden, a mester opciókat az ELTE oldalán láthatod. Emellett ELTÉ-n tudsz felvenni minort is, akár egy második nyelvet, akár kommunikációt (ha a kermark érdekel, szerintem érdemes ebbe is belenézni), a második nyelvvel akár tanárira is mehetsz később. Viszont azt a részét mindenképp gondold meg, hogy nagy számban vannak nyelvészeti, irodalmi órák is, így amennyiben ez téged kevésbé érdekel, inkább mellőzd az anglisztikát. Plusz, ha más nyelvekre is nyitott vagy, mindenképp nézd meg az opciókat - szvsz egy különlegesebb nyelvvel több lehetőséged van már ma.

A kereskedelem és marketing is egy jó szak, ha ebben a szférában látod magad, viszont itt a matekból is van bőven. Plusz a BGE elhelyezkedése nem a legpraktikusabb (kivéve, ha nem a környékén laksz). Ettől függetlenül a médiás világban, pr-ban etc. nagy szükség van erre a szakra is, mindenképpen érdekes, ha a matekkal nincs bajod, egy jó választás lehet.

Röviden ennyit tudok a két szakról írni, a választás azon múlik, melyik áll közelebb hozzád. A büfés dolgokon meg ne parázz, vannak “nembüfés” ismerőseim akik szintén nem tudtak elhelyezkedni a szakmájukban, szóval nem ezen múlik minden. Ezek a szakok mellett tudsz gyakornokként dolgozni különféle cégeknél, ezáltal tapasztalatot szerezni és nem is kell “büfézned” feltétlen később. Sok szerencsét :)

dec. 17. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A kereskedelem és marketing azért piacképesebb szakmát ad. Van az ELTÉ-n os, nézd azt is meg. Anglisztika, ahogy már irtàk angol irodalom, történelem, nyelvészet, filozófia...nagyon más. Konkrét szakmát nem ad a kezedbe, de sokan magán tanítás felé mennek el vele.Fordítóra nincs szükség annyira, ahányan végeznfk anglisztikàn. De nagyon fontos: melyikhez húz inkább a szíved?
dec. 18. 18:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!