Informatika vagy jog?

Figyelt kérdés

Jelenlegi 10.-es vagyok, és őszintén nem tudom eldönteni, hogy a későbbiekben melyik irányba tanuljak tovább.

Érzésre a jog az jobban érdekel, mint az informatika, viszont azt is figyelembe akarom venni, hogy mennyire tudok belőle megélni.

Elég kiábrándító a jogászok fizetése, míg informatikában akár junior szinten is viszonylag magas.

A szívem a joghoz húz, viszont az agyam pedig az informatika felé.

tegnap 14:14
 1/1 anonim ***** válasza:
69%

Mindenképpen az infót mondanám. Én jogot tanultam, mert nekem is afelé húzott a szívem, de nagyon megbántam. Az hogy úgy érzed érdekel, nem jelent semmit, mert az egyetem és a munka kevés kivételtől eltekintve monoton, száraz és unalmas. Nagyon kell tudni magolni az egyetem elvégzéséhez, félévente tárgyanként több száz oldalas könyveket kell megtanulnunk szóról szóra szinte. Az eleje még viszonylag érdekes (a jogtöris tárgyak) de a hatályos jog nyelvezete kutya nehéz, bonyolult az egész stb stb

Ha nincs protekciód és nem vagy kiemelkedően jó, akkor tényleg nem fényesek a kilátásaid. Az átlag elég rosszul, pár száz ezer forintot max. Ehhez képest pedig rengeteg időt és energiát igényel, 5 nagyon nehéz év az egyetem +szakosodás + állandóan képezni kell magad, nyomon követni a jogszabályokat stb stb

Ezzel szemben az infónak sokkal nagyobb jövője van, több vele a lehetőség akár külföldön is. A fizetés 2-3× vagy többszöröse mint amit jogászként megkeresnél.

Joggal nem tudsz külföldön elhelyezkedni néhány kivételes esettől eltekintve.

tegnap 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!