Pszichológia BA vagy anglisztika?
Figyelt kérdés
A pszichológia érdekel legjobban, de nem akarok pszichológus lenni, mestert nem tervezek csinálni. Nem tudom még pontosan mit akarok dolgozni, csak hogy irodában/otthonról végezhető munka legyen, inkább gép előtt ülős, kevés interakcióval járó. Ebben az esetben melyik képzést érdemesebb elvégezni?dec. 9. 13:07
1/4 anonim válasza:
Ebben az esetben mindenképpen anglisztika, inkább azzal tudsz home office-os állásokat betölteni pl fordítás stb
Egy pszichológia BA önmagában nem nagyon ér semmit, max HR-es tudnál lenni, de az emberekkel foglalkozik, elég extrovertáltnak kellene lenni hozzá. Szóval a pszichológiát szerintem kizárhatod
2/4 anonim válasza:
A pszichológiának így semmi értelme, a viselkedéselemző diploma (amit a BA ad) lényegében semmire nem jó. Ha pl. egy szakmával és biztos munkahellyel mondanád, hogy érdeklődésből elmennél pszichológiát tanulni, az más lenne. De így, hogy ezzel a diplomával szeretnél valamit kezdeni, egyértelműen az anglisztikának van csak értelme.
3/4 anonim válasza:
A pszichológia korunk egyik vezető tudománya, az anglisztika meg kamu alibi diploma.
4/4 anonim válasza:
A pszichológián nem azt tanulják amire te így a leírásod alapján gondolsz. Az BA elég nagy mértékben biológia, statisztika (pszichológiai biológia, kognitív idegtudomàny, neurológia, kognitív pszichológia, módszertanok ami tulajdonkèppen alkalmazása a statisztikán tanultaknak). Így is úgy gondolod ez érdekel a legjobban? Mester nélkül a szaknak ráadásul nem sok értelme van.
Szerintem az anglisztika sem túl jó. Lehet még keresgélned kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!