Az ELTE-n a matematika vagy a fizika alapszak nehezebb?
Eléggé érdekelnek a természettudományok, leginkább a matematika és a fizika. Azt tudom, hogy a fizikusok tanulják általánosságban a matematikusok után a legtöbb matekot, de érdekelne hogy egy matek szakhoz képes mennyivel könnyebb/nehezebb/más a fizikán tanult matek.
Másfelől még kíváncsi lennék a két szak teljesíthetőségére. (BSc képzés)
Ha valakinek lenne véletlen akár személyes, akár ismerőstől való tapasztalata/információja azt megköszönöm.
Én matekot végeztem, de egy barátom ugyan akkor fizikát. Azt mondanám, hogy az absztrakció képességen múlik, hogy melyik a nehezebb. Ha jó absztrakció képességed van, az jelentősen megkönnyíti a matek szakot, és hajszálnyival könnyebb lesz, mint a fizika szak. Ha gyenge, akkor a matek majdnem lehetetlen lesz, jóval nehezebb, mint a fizika.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy fizikán minden kézzel fogható és legfeljebb 3 dimenzió van használva, mert nem. De matek alapszakon a legelső (valós) analízis előadás azzal kezdődik, hogy mi az a mérhető tér, mert valós számokkal dolgozni nem menő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!