Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen erettsegi eredmenyekkel...

Ilyen erettsegi eredmenyekkel milyen szakra tudok bekerulni?

Figyelt kérdés

Mar jo ideje abbahagytam az iskolat, tobb, mint 10 eve erettsegiztem, es akkoriban meg masok voltak a szabalyok.

Mielott barki tul komolyan venne a kerdest, semmi konkret celom nincs, csak szimplan sok szabadidom es ugy gondoltam hogy akkor mar jo lenne eltolteni valami hasznossal, de ez egy nagyon hirtelen otlet :)

Mivel nincs emelt szintu erettsegim, ezert regen nem tudtam volna tovabb tanulni, de ha jol tudom, ez valtozott. Szoval amim van, az a kovetkezo:

Matek 40%

Nemet 40%

Magyar nyelvtan/irodalom 82%

Tortenelem 84%

illetve a valasztott tantargy, ami eleg haszontalan, Mozgokep es Mediaismeret 80%

Plusz van egy C2 angol nyelvvizsgam.

Ahogy irtam is, semmi konkret elkepzelesem nincs, csak keresek valamit amivel eltolthetem a szabadidom, ugyhogy barmilyen javaslatot elfogadok :)

dec. 5. 10:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét elképzelés nélkül nehéz. Írd be a felvi.hu kalkulàtorába és az megmondja neked. Nyilván egy vidéki gyengébb egyetem jöhet szóba. De az egyetemre nem elég bekerülni, bent is kell maradni

Ilyen eredményekkel elég nehéz lesz.

dec. 5. 12:16
 2/4 anonim ***** válasza:
60%

Ez az uj rendszer pont nem kedvezo szamodra, mert a kozepszintu eredemenyeid sokkal kevesebbet ernek mint elotte korabban. De egyebkent sok helyre igyis kovetelmeny min. 1 emelt.

A jegyeidet nem irtad le, szoval a 2 legjobb erettsegi targyadbol indultam ki, hogyha olyan helyre mesz, ahol a torit es a magyart fogadjak el akkor duplazassal ez 222 pont korul van +a nyelvvizsga 40 pontja, de a c2-t honositanod kell. C1-ig van hivatalosan elfogadva.

Ha fizetosre mesz, akkor sok helyre be tudsz csusszanni ezzel is, mert egyetemi hataskor lett az is, hogy minimum hany ponttal lehet bekerulni. Allami helyekre ez az eredmeny eleg sovany sajnos.

dec. 5. 12:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Ertem, koszi a segitseget :) esetleg van arra valami javaslat hogy hogyan tudnek pontokat szerezni vagy mibol egyszeru felsofoku erettsegit szerezni? Ha csak az kell, akkor elsore arra fokuszalok, kesobb pedig lesz, ami lesz. Fizetos sem feltetlenul problema, ha ugy alakul.
dec. 5. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Előbb el kéne döntened mivel szeretnél foglalkozni, és mihez vannak meg az adottságaid, aztán meg kell nézni hogy mik a követelmények az adott szakra. Az felvi.hu-n mindent megtalálsz
dec. 5. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!