Orvosi egyetemen tanítanak fizikát?
Igen, tanítanak(de ez nem ugyanaz a fizika, mint amit tanulunk középsuliban, hanem közvetlen, ami orvoslással kapcsolatos pl. Ozmózis, gamma, béta sugárzás stb. Ha általános fizikai alapokat szeretnél tanulni, jobban jársz szerintem ha középiskolás könyveket olvasol esetleg műszaki egyetemes könyveket). Nem tudom, hogy a másik egyetemeknél hogy van, de nálunk a PTE-ÁOK-on van biofizika első évben. Nem túl nehéz tárgy, könnyen teljesíthető és rendesek a tanárok. Van gyakorlat és előadás. Ha szorgalmas vagy, bejársz előadásokra és a gyakorlatra is rendszeresen készülsz úgy egész jól meg lehet tanulni+megérteni.
Ha van valami kérdések a fizikával vagy az orvosival kapcsolatban nyugodtan írj😁!
Hahaha, teljesen magamra ismertem a kérdés alapján. Én dettó ugyanezt mondtam mindenkinek egyetemista koromban, miután úgy kerültem orvosira, hogy gimiben tagozatos kategóriában versenyeztem országosan fizikából. Végül 2016-ban végeztem a Semmelweis-en, megjártam Oxfordot és a Harvardot, és a kvantummechanikáról sajnos azóta sem sikerült eleget tanulnom. :D
A válasz a kérdésedre: az orvosi egyetemen nem fogod megkapni a szükséges képzést. Magadat kell tanítanod. Ha Pestre jársz, akkor bejárhatsz néha a Műegyetem előadásaira. Ha bevállalós vagy, akkor felveheted a Pázmányon a "Kvantitatív modellezés, információtechnikai megalapozás" modult (KMI: [link] amin belül tanítanak rendes egyetemi szintű matematikát. Ezzel csak a szívás, hogy a matematika jegyeid bele fognak számítani az átlagodba az orvosin...
Sok szerencsét!
33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!