Amit egyetemen tanitanak matekbol, derivalas integralas, ezeknek lesz valami valodi haszna az eletben? (Villamosmernokin?

Figyelt kérdés
2022. nov. 13. 22:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Lesz.
2022. nov. 13. 23:01
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
mindjárt a következő félévben
2022. nov. 13. 23:06
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
Még szép
2022. nov. 13. 23:37
 4/21 anonim ***** válasza:
36%

Ha lesz gyereked és őt is ezzel szivatják majd, akkor tudsz segíteni. Kb ennyi a haszna.

Ha számolni kell ilyet, azt nem papíron fogod számolni.

2022. nov. 13. 23:59
 5/21 A kérdező kommentje:
Hát ez az meg vannak ragadva 1940 nel kb szamologepezni se lehet, figyelmetlensegbol sokmindent el lehet rontani nem azert mert bonyolult. Mikozben a valo eletben egy mernok nem szamol csak fejben ( nem is igazan lehetseges). Ma meg mar mindenre van szoftver amit valaki szamol 1 napig azt megoldja 1 milisec alatt....
2022. nov. 14. 00:51
 6/21 anonim ***** válasza:
40%
#5, nagyon sok oka van annak, hogy ezeket tudnod kell. De legegyszerűbben úgy lehetne összefoglalni, hogy adott esetben a gép rossz eredményt is kiadhat (mert mondjuk az adatok pontatlanul lettek betáplálva), így egy mérnöknek fejben össze kell tudni raknia, hogy kb. mit kell, hogy kiadjon a számítógép eredménynek. Ez alatt azt értem, hogy ha például fejben összerakod, hogy kb. 500-nak kell kijönnie eredménynek, erre a gép 120.000-et ad ki, akkor nem mész vakon az adat után, hanem a hatalmas különbség miatt utánaellenőrzöl, hogy mi lett elcseszve.
2022. nov. 14. 01:31
 7/21 anonim ***** válasza:
74%
Ha valamit integrálni kell, akkor tudni fogod felismerni a helyzetet. Hogy hogyan, azt már nem fogod tudni, de nem is ez a lényeg. A programnak nem kell megmondani a módszert.
2022. nov. 14. 03:28
 8/21 anonim ***** válasza:
63%
Nem arrol szól, hogy szivassanak hanem agytorna, es maskepp lasd a problemat es a megoldashoz is minnel több utat vegyel eszre. Ugyh ha az eletben is adodik egy problemad akkor lass több lehetőseget a megoldasra.
2022. nov. 14. 09:38
 9/21 anonim ***** válasza:
27%
Azért mert sz*r az oktatás.Én közgazdász vagyok és 7 éve már hogy végeztem az egyetemmel és ott is tanultunk deriválni meg integrálni és sehol nem használom én sem a munkám során
2022. nov. 15. 13:16
 10/21 A kérdező kommentje:
Hat en is igy latom mint a 9 es. Ez nem segit semmilyen problemamegoldast elo. Az inkabb emberrel szuletett tehetseg mint tanulhato dolog. En ismerek olyan mernokot aki kb olyan mint egy jó gép, mindent megcsinál amire utasitjak de nem kepes iranyitani, es problemakat megoldani. Es ismerek olyat aki kozepfoku vegzettseggel rendelkezik meg is jo vezeto, felneznek ra az emberek jo a problemamegoldo kepessege. Szoval szerintem ez sokkal inkabb adottsag mint tanult dolog.
2022. nov. 15. 14:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!