Mit tegyek, ha villamos alapismeretekből nem vagyok jó?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nos, röviden, 10.-es vagyok, 16 éves. Tehát, 9. első félévében sulit váltottam, 4,5-ös átlagom volt (elit iskolában, technikum), de a szakmai része nem tetszett, váltottam. Most erősáramú elektrotechnikusnak tanulok, az átlagommal szokásosan nem lenne gond, de itt meg nem az hogy a szakmai része nem tetszik (tetszene, kiskoromban is érdekeltek valamennyire a műszaki dolgok) hanem egyszerűen nem vagyok jó benne mint elmélet. Ami egyszintig nem gond, mert az összátlagot meg tudom oldani 4,5 (ösztöndíj miatt fontos), továbbá mondják hogy ehhez a szakmához inkább gyakorlat kell. Ellenben én egyetemre is szeretnék menni, viszont az a gond hogy nagyon sok lehetőségem nincs. Villamosmérnökin nem tudom mennyire állnám meg a helyem, sulit már megint nem akarok váltani, úgy se segítene, viszont így az 5 érettégi tárgy mellé max egy infót meg egy tesit tudok berakni. Itt az első kérdésem az lenne, hogy vajon ezek a tényezők mennyire befolyásolják a leendő továbbtanulásomat, a másik meg hogy villamosból hogy lehet jól megtanulni az elméletet? Félreértés ne essék, totálisan vakon nem vagyok az alapokat értem, de nagyon könnyen tudom keverni a dolgokat, most is 2,5 vagyok belőle (ez az egyetlen hármasom). Bocsánat hogy rendezettlen lett, de felakartam jól vezetni, a válaszokat előre is köszönöm.

dec. 3. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerezz segítséget, eg jó korrepetìtort. Aki tényleg ért is hozzá illetve jól is tud oktatni. Rengeteg mérnök egyetemista is jár külön órákra elarulom , egyáltalán nem szégyen. Egyebkent az egyik legjobban fizetett mérnöki területet nézted ki, szóval ez motiváljon.
dec. 4. 05:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent egyetemista ismerőshöz is mehetsz sztem ő is tud segíteni.
dec. 4. 05:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Segits egy kicsit: miért váltottál iskolát egy olyan másikra, ahol szintén nem tetszik a szakmai rész?
dec. 4. 07:30
 4/7 anonim ***** válasza:

"az alapokat értem, de nagyon könnyen tudom keverni a dolgokat, most is 2,5 vagyok belőle"

Akkor, bocs, nem érted az alapokat.

"mondják hogy ehhez a szakmához inkább gyakorlat kell"

Azok hülyék voltak ehhez a szakmához. Természetesen nem kell elmélet egy 65-ös doboz begipszeléséhez.

dec. 4. 11:28
 5/7 A kérdező kommentje:

3. Nagyon nem akartam felesleges infókat, de azért leírom, nekem nem gond ha picit személyes, tehát katonaiba jártam, jó a fizikumom, nem írnám le magam butának, stb, azt hittem jó lesz, mert jó pénz és hasznos szakma. Aztán rájöttem én rohadtul nem szeretem és a szabadidőm is kb. megszűnt (azóta persze jól beosztom edzés, pici jótékonykodás) és jónak tűnt a villamosság, mert a katonaiba is vettünk minimális műszaki dolgokat (a civil szakmám valami netkábelekkel foglalkozó valami lett volna, már elfelejtettem a nevét). Továbbá ez is jól keres és hasznos szakma is.

4. Valószínűleg igazad van, de például az év eleji szint felmérőm nekem lett a harmadik az osztályba (amit értek, de azt hogy így szopok azt nem). :D

Egyébként 1,2 köszi anyukámmal ezen gondolkodtunk!

Mégegyszer köszi mindenkinek!

dec. 4. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Én azt tudnám javasolni, hogy őrült sok példát csinálj, az egyszerűtől a bonyolultakig.

Amíg nem találsz egy jó sorvezető fazont (valljuk be, erre nagyon kicsi az esély, mert aki buta, az nem fog vezetni, aki meg nem, az meg azt hiszi, ha ő érti, akkor másnak és értenie kell), addig mondjuk jó megoldás a Dér-Radnai-Sós példatár, az nagyjából így épül fel, hogy az elején egyszerű, később meg cikisebb példák.

De mégegyszer! Ha úgy gondolod, hogy havi egy vagy heti kettő példa akár sikeres megoldása vezet valamire, akkor kacérkodj inkább a pék vagy a mezőőr pályával. Nem véletlenül írtam az "őrült sok" meghatározást.

dec. 4. 17:54
 7/7 A kérdező kommentje:
6. Rendben ránézek, idén már biztos nem fogadok tanárt, de jövőre majd azzal is írok, hogy alakultak a dolgok.
dec. 4. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!