Mit tegyek, ha villamos alapismeretekből nem vagyok jó?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nos, röviden, 10.-es vagyok, 16 éves. Tehát, 9. első félévében sulit váltottam, 4,5-ös átlagom volt (elit iskolában, technikum), de a szakmai része nem tetszett, váltottam. Most erősáramú elektrotechnikusnak tanulok, az átlagommal szokásosan nem lenne gond, de itt meg nem az hogy a szakmai része nem tetszik (tetszene, kiskoromban is érdekeltek valamennyire a műszaki dolgok) hanem egyszerűen nem vagyok jó benne mint elmélet. Ami egyszintig nem gond, mert az összátlagot meg tudom oldani 4,5 (ösztöndíj miatt fontos), továbbá mondják hogy ehhez a szakmához inkább gyakorlat kell. Ellenben én egyetemre is szeretnék menni, viszont az a gond hogy nagyon sok lehetőségem nincs. Villamosmérnökin nem tudom mennyire állnám meg a helyem, sulit már megint nem akarok váltani, úgy se segítene, viszont így az 5 érettégi tárgy mellé max egy infót meg egy tesit tudok berakni. Itt az első kérdésem az lenne, hogy vajon ezek a tényezők mennyire befolyásolják a leendő továbbtanulásomat, a másik meg hogy villamosból hogy lehet jól megtanulni az elméletet? Félreértés ne essék, totálisan vakon nem vagyok az alapokat értem, de nagyon könnyen tudom keverni a dolgokat, most is 2,5 vagyok belőle (ez az egyetlen hármasom). Bocsánat hogy rendezettlen lett, de felakartam jól vezetni, a válaszokat előre is köszönöm.

tegnap 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerezz segítséget, eg jó korrepetìtort. Aki tényleg ért is hozzá illetve jól is tud oktatni. Rengeteg mérnök egyetemista is jár külön órákra elarulom , egyáltalán nem szégyen. Egyebkent az egyik legjobban fizetett mérnöki területet nézted ki, szóval ez motiváljon.
ma 05:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyebkent egyetemista ismerőshöz is mehetsz sztem ő is tud segíteni.
ma 05:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Segits egy kicsit: miért váltottál iskolát egy olyan másikra, ahol szintén nem tetszik a szakmai rész?
ma 07:30
 4/4 anonim ***** válasza:

"az alapokat értem, de nagyon könnyen tudom keverni a dolgokat, most is 2,5 vagyok belőle"

Akkor, bocs, nem érted az alapokat.

"mondják hogy ehhez a szakmához inkább gyakorlat kell"

Azok hülyék voltak ehhez a szakmához. Természetesen nem kell elmélet egy 65-ös doboz begipszeléséhez.

ma 11:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!