Nappali mesterképzés mellett nehéz dolgozni heti 10 órát?
Gyógypedagógusként, tehát nem recepción vagy könnyebb munkákon. Fogalmam sincs nehéz lesz e a mesterem, mivel most indítják (új), 400kmre lakok az egyetemtől, fogalmam sincs ennyire rugalmas sulit találok-e.
23 vagyok, ösztöndíjakból kijönnék de mégse tudom, hogy be merjem e vállalni. Félek a tanulás rovására megy, akarok TDKZ-ni, erasmusozni (azt inkább másodévben) szóval nem tudom… az 10 óra a suliban+ még egyszer ennyi készülni az órákra. Én nagyon talpraesett vagyok, dolgoztam egyetem mellett de nem a szakmában ahol nagy a felelősség.
Viszont gáznak érezném hogy 26 évesen sose lenne tapasztalatom viszont irdatlan messze lakok, nem tudnék soha hazajárni, félek túl kötött lenne és nem csúszhatok egy szemesztert se.
Utazó gyógypedagógusként megérné?
Igaz más szakma(villamosmérnök), de szerintem minden szalra igaz lehet, hogy a gyakorlat nagyon fontos, sokszor ég és föld a tanultakhoz képest.
Természetesen csak te látod mennyi energiádat emészti fel, de napi 2óra az nekem hozhatónak tűnik, ha esetleg 1 napra van bezsúfolva, akkor is.
Viszont, ha úgy érzed nem menne és nem vagy rászorulva, akkor meg haladj a saját tempódban. Az igazság az, hogy nincs jó recept, mind mások vagyunk.
Nekem BSc-n (TTK) 20 óra ment, ha rugalmas volt a munka (kutatócsoportos, munkaidő nélkül full remote), utolsó félévben 30. Emellett ment a TDK, cikk és az erasmus is.
Mesterről nem tudok nyilatkozni, azt levelezőn csinálom főállás mellett (és nagyon alacsony a színvonal a BSc-hez képest, sokkal könnyebb, igaz karváltás is volt közben, most infós karon vagyok)
Mindenesetre biztosat nem tudok mondani, de én a helyedben megpróbálnám. Nekem nagyon sok pluszt adott a karrieremhez az, hogy a szakmámban dolgoztam egyetem alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!