Az alábbi szakterületek közül melyik a leginkább piacképes és időtálló, ÉS lehet benne érvényesülni enyhe autizmussal?
Bölcsész abszolutóriumom van (nyelvszak), fél év álláskeresés alatt sehol nem jött szembe még csak hasonló sem, tehát, ha elvégezném sem mennék vele sokra, ezért új képzési területben gondolkodom. Több területre is nyitott vagyok, a legfontosabb talán, hogy ne legyen vele nehéz elhelyezkedni belátható időn belül és ne fogjon ki rajta a mesterséges intelligencia. Külföldi munkavégzésre is nyitott vagyok, amennyiben belföldön max. pár hónap alatt nem sikerülne elhelyezkedni.
A mérnöki területek közül egyedül a környezetmérnök meg az élelmiszermérnök az, ahol el tudnám magam képzelni, ugyanakkor nem vagyok műszaki beállítottságú, világéletemben a matekból és a fizikából voltam a leggyengébb, a kémiára és főleg a biológiára egy fokkal jobban ráállt az agyam.
A szakmák, szakképzések közül semmi sem tetszik igazán. Nem szeretek vadidegen emberekhez hozzáérni, így az ápoló, körmös, kozmetikus fodrász kilőve. Műszaki beállítottság híján az építőipar, gyártóipar szintén kizárva, pláne nőként.
A fennmaradó többi, ingyenesen tanulható szakma meg tudtommal nem éppen piacképes.
Animációt például tanultam korábban, szerettem is, de azt az elsők között fogja kisöpörni az AI, így meghagynám hobbinak.
Főleg humán-művészeti beállítottságom van, de ez a munkaerőpiacon inkább hátrány, így nem okvetlenül ezen a területen keresnék. Az egyetlen szakterület, ahol jól jöhetne a humán beállítottság, az pedagógia, viszont enyhe autizmussal nem tartom jó ötletnek.
Én a pénzügy és számvitelt mondanám, levelezőn és matektanári segítséggel lehet, hogy menne, még ha nem is voltál jó matekból. Esetleg még a kereskedelem és marketing is jó lehet, de azzal a végzettséggel lehet, hogy az enyhe autizmus miatt nehezebben tudnál érvényesülni.
Én a helyedben viszont már lediplomáznék, ha az abszolutóriumom megvan, legalább lesz egy diplomád, és ha találnál olyan munkahelyet, ahol bármilyen diplomát elfogadnak, mellette még mindig tudnál tanulni levelezőn. (Én is így csináltam, szintén nyelvszakon végeztem, és bár autizmusom nincs, de introvertált vagyok, voltak korábban mentális problémáim, és szintén humán beállítottságú vagyok, a reál tárgyak nekem sem voltak erősségeim.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!