Milyen szakot ajánlanátok továbbtanulás céljából?
Szeretnék továbbtanulni, de még nem tudom hogy hol és milyen szakon.
Ti mit ajánlanátok?
Hát figyelj... én is PONTOSAN így voltam az egyetemi felvételivel kapcsolatban. KB csak sodródtam az árral és nem is tudtam, hogy mit akarnék továbbtanulni. Ezek után szülők noszogatására, meg mert nem volt jobb ötletem, elkavarodtam a BME gépész karra és hidd el nekem, HOGY BORZASZTÓAN ROSSZ VOLT az első 4-5 félévem. Teljesen motiválatlan voltam mindenből, csak szerencsével mentem át csomó dologból, amiből meg nem, azokból bukdostam folyamatosan. Mostanra kb összeszedtem magamat és találtam saját motivációt, aminek kb van köze is ahhoz, amit tanulok, de nem ez a lényeg.
A kérdésedre a válaszom az, hogy ha így állsz hozzá, NE MENJ EGYETEMRE! (főleg, ha nem vagy ez a hardcore szorgalmas ember, aki akkor is csinálja, ha nincs kedve). Én így visszanézve sokkal jobban tettem volna, ha elmentem volna dolgozni inkább, vagy előbb egy rövid képzést elvégezni és azzal elkezdeni dolgozni. Barátom is középsulis érettségivel+nyelvvizsgával dolgozik a reptéren jó fizuért, illetve még pár barátom ilyen képzések után helyezkedtek el számítástechnika területen, szóval én arra ösztönöznélek téged, hogy amíg nincs elképzelésed, addig messziről kerüld el az egyetemet, csak szenvednél.
"csak szenvednél"
És a folyamatos szenvedés rányomná a bélyeget a személyiségedre: ahelyett, hogy egyre több sikert érhetnél el egy munkahelyen, amitől egyre inkább nőne az önbizalmad, egyre reálisabbá válna az önértékelésed, a sok kudarc, szenvedés, annak a folyamatos érzése, hogy rosszul döntöttél, hogy nem is te döntöttél, stb., aláásná az önbecsülésedet, ami hosszabb távon nem is csak rád, mint leendő munkavállalóra, hanem a magánéletedre is hihetetlen rossz hatással lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!