Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemi szakhoz nincs...

Melyik egyetemi szakhoz nincs szükség erő matek tudásra?

Figyelt kérdés
Lehetőleg piacképes szak érdekelne.

nov. 21. 22:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

Jog.

A közgázhoz, üzlethez, műszakihoz kell, az orvostudományhoz kevésbé, de fizika-kémia igen, az informatika nem pont matek, de azért mégis igényel valami matematikai gondolkodást, a bölcsészhez nem, de az meg nem piacképes.

nov. 21. 22:46
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

#1 egyrészt a jogot nem mondanám piacképesnek, másrészt ott is van közgazdaságtan, gazdaságtan, pénzügyi jog stb

Ja és a jogesetmegoldáshoz logika kell, ami általában nem szokott meglenni a gyenge matekosoknak.

Kérdező, ahol biztos nem lesz matek, az a nyelvszakok, nemzetközi tanulmányok (ott statisztika van, de nagyon könnyen teljesíthető) illetve bölcsész szakok pl történelem.

De igen, a bölcsész is piacképes, magántanárok nagyon keresettek, a tanári szakma amúgy is hiányszakma, tehát igenis piacképes. Csak nőni fog rájuk a kereslet az elkövetkezendő időben.

A művészeti szakokhoz sem kell matek egyébként.

nov. 22. 00:29
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
#2: Te kevered a bölcsészt és a tanárt. Pl. történelem bölcsész vagy nyelvszakkal nem taníthat valaki, bár az igaz, hogy van számukra rövidciklusú tanárképzés a BA után.
nov. 22. 13:30
 4/19 anonim ***** válasza:
69%

#3 nem keverem, mert bölcsész elvégzése után lehet továbbmenni tanárnak

Muszáj volt belém kötni, ugye?

nov. 22. 13:37
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
#4: Nem kötekedni akartam, csak általában más beállítottságúak/személyiségűek a sima bölcsész szakosok és a tanárszakosok. Ettöl függetlenül van, aki bölcsészként csinál később tanárképzést, és van, akitől a tanítás nagyon távol áll. Matek viszont egyikhez sem kell, az igaz, csak a bölcsész szakok önmagukban nem túl piacképesek.
nov. 22. 14:47
 6/19 Tom Benko ***** válasza:
18%
Piacképes diploma matek nélkül? Politológus.
nov. 23. 15:42
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Az informatika szakok tele vannak matekkal, sokkal inkább mint a közgázosak.

A jognál semmi matekkal nem találkoztam, közgázból és statisztikából is csak elméletet kértek számon.

nov. 23. 19:24
 8/19 anonim ***** válasza:
27%

#7 nem tudom hova jártál jogra, de tőlem igenis számonkértek matekosabb dolgokat is.

Lehet hogy konkrétan számolni nem kell, de a matekos logikára szükség van

nov. 23. 19:33
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Én diszkalkuliásként végeztem jogot és semmi hátrányom nem származott belőle (plusz egy nyelvszakon is végeztem, oda se kellett semmi matek).
nov. 23. 20:01
 10/19 anonim ***** válasza:
19%
#9 persze, egy anonim oldalon bárki bármit állíthat
nov. 23. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!