Mivel ad többet egy Bsc diploma egy Felsőoktatási szakképzésnél, amikor a szakmai tárgyak mindkettő esetében ugyanazok, csupán Bsc-n még a nyers matematika és hasonló tárgyakkal is kínoznak, amikre az átlag szellemi munkáknál semmi szükség nincsen?
A munkáltató látja, hogy "túlélted" a "nyers matekot", ez ad egy biztosítékot arra, hogy komplexen, absztraktul tudsz gondolkodni, átlátod jobban a dolgokat.
Példa:
Nem mindegy, hogy valaki tud használni egy programot, vagy tudja hogy működik.
A felvi oldalát böngészve arra a következtetésre juthatsz, hogy a felsőoktatási szakképzés asszisztensnek képez ki, így a diplomás végzettséggel szemben csak részfeladatokat és egyszerűbb feladatokat bíznak majd rád, így nem vagy teljes mértékben felhatalmazva a diplomás munka végzésére, maximum kisegítheted azokat a szakembereket. Én a mérnökinformatikust néztem meg, és ott ezt írta:
"A képzés célja olyan informatikai szakemberek képzése, akik a vállalati környezetben az informatikai infrastruktúra üzemeltetése során felmerülő egyszerűbb, illetve rutinfeladatokat képesek önállóan vagy csoportban elvégezni, a komplex feladatok megoldásában pedig irányításmutatás mellett részfeladatokat elvégezni. Ezen belül elsődlegesen képesek rendszerek, szoftverek és szolgáltatások telepítésére, paraméterezésére és üzemeltetésére, beleértve az egyszerűbb hibák elhárítását és a felhasználók képzését, támogatását."
Ebből is látszik, hogy felsőoktatási szakképzésnél például programot telepíthetsz, de megírni magát a programot már nem.
Így ez a fajta szakképesítés annak ajánlott véleményem szerint, aki szeretne ilyen munkakörnyezetben dolgozni, de nem akar túlságosan elmélyedni benne. Ezek alapján már te is érezheted, hogy a diploma nagyon sokat ad mind emberileg mind szakmailag. Mint ahogy az előttem lévők is írták, az alaptárgyakon sajátítod el a logikus gondolkozást, és a problémamegoldó szemléletet is, így mindenképpen csak több leszek a Bsc diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!