Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emberek akik jogot tanulnak,...

Emberek akik jogot tanulnak, tanultak, hol vagytok most, mi a terv?

Figyelt kérdés
Félek ettől a pályától, olyan száraznak tűnik, csak Magyarországon lehet vele elhelyezkedni ha ellehet egyáltalán, alacsonyak a fizetések, legalábbis ezt hallottam. Akik jogot tanulnak, mik a kilátásaitok, terveitek? Mi van ha Magyarországon valami miatt nem élhettek tovább ( akár nem akartok, vagy nem tudtok) és külföldre kéne menni? Aki jogot végzett, hol helyeszkedett el, mi módon, mennyi pénzért?

nov. 17. 08:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly végeztem, vidéki kormányhivatalban kezdtem dolgozni bruttó 500ért. Nyugis a munka, végre nem kell stresszeljek, ráadásul negyedóra sétára van a munkahely. Persze megvannak a közig hátrányai (nincs előrelépési lehetőség, ritkán van fizuemelés, nincs home office), de nekem jelenleg megfelel. Külföldre nem tervezek menni, nyilván ezt belekalkuláltam mikor jogra mentem, így nem tudom milyen munkát tudnék kinn végezni - magyar joggal kapcsolatosat biztos nem, max nemzetközi szervezetnél vagy az EU-nál tudnék a végzettségemmel elhelyezkedni.
nov. 17. 10:07
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Nincs tervem egyelőre, majd meglátom mik a lehetőségeim. Nem sok jót hallottam.
nov. 17. 11:56
 3/10 Senior Séf ***** válasza:
65%
Soha egy percig sem dolgoztam benne. Inkább elmentem halőrnek és egész nap ladikáztam. Én ilyen kinti emberke vagyok.
nov. 18. 16:38
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

Az élet törvényéből:

453947374523. § (1) Sokan szeretik leszólni a jogi pályát, különösen

a) annak túltelítettségét hangsúlyozva,

b) a diploma külföldön való használhatatlanságát állítva,

c) a jogi munka egyszerűségének hangsúlyozásával, hozzátéve hogy "ha jön az ai, majd úgyse lesz szükség jogászokra".

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetekben az érvelés érdemi vizsgálat nélküli elutasításának van helye

a) az (1) a) esetében arra tekintettel, hogy a bíróságokon vajon miért rendkívül nagy az ügyteher, és ki látott délután négy órakor az irodából kilépő és unottan hazainduló ügyvédet, inkább rohangálnak mint pók a falon,

b) az (1) b) esetében arra hivatkozással, hogy nemzetközi szervezeteknél használható a diploma, továbbá hogy a jogászok végtelen tespedtsége még nem jelenti azt, hogy megfelelő nyelvtudással, és a helyi jogban való elmélyedéssel ne tudnának külföldi ügyvédi irodában elhelyezkedni,

c) az (1) c) esetében meg azért, mert mondjatok egy munkát, amit a T1000-es ne tudna jobban ellátni mint annak természetes személy művelője.

(3) A (2) bekezdés alapján hozott döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

(4) Jelen § sarkalatos szabálynak minősül, meg se próbáljátok megváltoztatni.

nov. 18. 23:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#4 nagyon humoros, de sajnos csak a fele igaz. Nagyon nehéz vele jól fizető, viszonylag nyugis állást találni.

Abban igazad van hogy nem fog eltűnni a szakma stb

nov. 19. 00:11
 6/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem nehéz jól fizető helyre elhelyezkedni, csak ahhoz fontos, hogy valakinek a valakije legyél. Vagy valami hatalmas marketingű ügyvéd, esetleg szülőd, rokonod is legyen az, aki már nem tud többet vállalni, annyira tele van ügyfelekkel és átirányítja őket hozzád.
nov. 19. 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

#6 tehát nehéz, ezt mondtam

A többségnek akinek nincsenek jogász felmenői kb lehetetlen ilyen helyekre bejutnia

nov. 19. 16:36
 8/10 anonim ***** válasza:
7%
Még mindig nem nehéz. Átlag embernek lehetetlen, jó helyre születőnek meg adott a lehetőség. Vagy jó helyre kell házasodni.
nov. 19. 20:08
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
#8 ezzel magadnak mondtál ellent. Gratulálok. És amúgy se lenne igazad
nov. 19. 20:10
 10/10 anonim ***** válasza:
18%
9 akkor higgy abban, hogy az emberi kitartás csodákra képes 🤷🏻‍♀️ meg ugye a fogtündér is létezik
nov. 19. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!