Milyen iskolákat végezzen el a Fiam, aki tengerbiológus szeretne lenni?
Egyelőre általános iskolába jár, de ez lenne a célja.
Milyen irányba induljon majd, ha aktuális lesz? Gimnázium? Milyen egyetem? Itthon van ilyen lehetőség?
Külföldi iskolákban gondolkodjunk?
Tudom, még korainak tűnhet, de a bátyja is 6-os korától tudja mi szeretne lenni, és most oda is jár, 10-es.
Szeretném, ha a kisebb Fiam is úgy érezné támogatom.
Köszönöm, aki érdemben tud válaszolni!
#1.
Ebben biztos vagyok! 🙂
#3.
Nem politikai kategóriában van a kérdés. 🙂
Én is hasonló korú voltam amikor elkezdett érdekelni a tengerbiológia és a zoológia.
Mindenképp biosz-kémia tagozatos gimnáziumot keressetek, ahol már kilencediktől emelt szinten tanítják ezt a két tantárgyat. (Nekem Budapesten nincs tapasztalatom, vidéki gimnáziumba jártam.)
Egyetemen (jelenlegi rendszerben) először el kell végezni egy biológia alapszakot (3 év), majd biológus mesterképzést (2 év) és utána lehet szakosodni tengerbiológusnak (az ELTE-n biztos lehet, a vidéki egyetemeken nem tudom).
Illetve megoldás lehet az Állatorvosi Egyetem új kutató zoológus képzése is, bár itt ugye főként az állattant tanítanak, de ezen belül is szakosodhat halakra vagy kutathat tengeri állatokkal kapcsolatban. Ez egy osztatlan (5 éves) és angol nyelvű képzés, amit külföldön jól jöhet. Viszont idén indítják az első évfolyamot, így nem tudni mennyire lesz színvonalas képzés és külföldön mennyire fogják elfogadni ezt a diplomát.
Szívesen leírom, hogy a mostani rendszerben melyik szakra, milyen érettségiket kérnek, de mire a fiad érettségizni fog, addigra ez 1000x megváltozhat, így nem sok értelmét látom. A biológiát, kémiát mindenképp tanulja ezerrel és angolból is jó lenne egy C1-es szintet elérni.
#5.
Kedves Válaszadó!
Hálásan köszönöm a segítséget!
Így már tudok irányt mutatni Neki. Most még persze csak egy álom, de szeretném, ha látná, hogy komolyan veszem.
Vidékiek vagyunk mi is, gimnáziumba biztos, hogy a közeli megyeszékhelyre fog akkor járni, szerintem ott van biosz-kémia szakos gimnázium.
Az egyetemet pedig már Ő fogja majd kiválasztani, bár nekem az osztatlan 5 éves szimpatikusabb, több lehetőséget rejt.
Az érettségin gondolkodni még valóban korai, a 10-es Fiamnál is így vagyok, pedig Ő közelebb áll, de még ott is változhat sok minden.
Még egyszer nagyon köszönöm! 🙂🥰
Örülök ha tudtam segíteni és kívánom, hogy megvalósuljon az álma.
Én egyébként idén felvételizek és a kutató zoológust írom első helyre. Hiába új képzés, szerintem is több lehetőséget tartogat, és az Állatorvosi Egyetemnek nagyon jó hírneve van. Illetve mivel itt egy évfolyamra csak 30 főt vesznek fel, sokkal személyre szabottabb lesz az oktatás. És persze mire nektek aktuális lesz ez a téma, addigra bőven lesz tapasztalat ezzel a szakkal is (remélem nem lesz csalódás :D).
Elmondtam, a második tetszik Neki is, de persze még csak 12 éves lesz. Meglátjuk kitart-e az elhatározása mellett.
Neked kéz és lábtörést a felvételihez!
Ha eszedbe jutunk, kérlek írd meg, hogy sikerült-e!!!
🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!